Skocz do zawartości

Flak 36

Midas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Drodzy koledzy mam pytanie odnośnie tego kółeczka przy zamku armaty Flak 36( zaznaczyłem na zdjęciu ). Jak fachowo nazywa się ta część i jaką funkcje pełniła.
Napisano
Kolego bjar_1 rozumiem, że klin to cała ta część duża, a mnie chodzi tylko o to kółeczko coś ala zatyczka to okrągłe takie.
Napisano
Ciężko to znalezć jak ktoś posiada linki do strony, w której jest tak szczegółowo opisany mechanizm zamka to bardzo proszę o wklejenie adresu albo jakieś propozycje to chętnie sobie poszukam. Zdrów i miłej Niedzieli.
Napisano
W klinie zamka powinien się znajdować mechanizm iglicy. Tu chyba tego brakuje. Mechanizm iglicy służy do odpalenia. W zamkach trzonowych znajdował się na środku. Tu chyba powinno być podobnie.
Napisano
w rosyjskich armatach takie kółeczko" to zaślepka/ rewizja do mechanizmu iglicy, po obrocie o 90stopni otwiera się to to i można wyjąć iglicę wraz ze sprężyną, podejrzewam że w tym przypadku jest nie inaczej, ale czy to kółeczko ma jakąś specjalistyczną nazwę to nie wiem

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie