Midas Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 Drodzy koledzy mam pytanie odnośnie tego kółeczka przy zamku armaty Flak 36( zaznaczyłem na zdjęciu ). Jak fachowo nazywa się ta część i jaką funkcje pełniła.
bjar_1 Napisano 9 Marzec 2014 Napisano 9 Marzec 2014 http://pl.wikipedia.org/wiki/Klin_zamkowyPo przejściu frontu wykorzystywane po wsiach jako kowadła.
Midas Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 Kolego bjar_1 rozumiem, że klin to cała ta część duża, a mnie chodzi tylko o to kółeczko coś ala zatyczka to okrągłe takie.
Midas Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 Ciężko to znalezć jak ktoś posiada linki do strony, w której jest tak szczegółowo opisany mechanizm zamka to bardzo proszę o wklejenie adresu albo jakieś propozycje to chętnie sobie poszukam. Zdrów i miłej Niedzieli.
sahara47 Napisano 9 Marzec 2014 Napisano 9 Marzec 2014 W klinie zamka powinien się znajdować mechanizm iglicy. Tu chyba tego brakuje. Mechanizm iglicy służy do odpalenia. W zamkach trzonowych znajdował się na środku. Tu chyba powinno być podobnie.
Siwy_x Napisano 9 Marzec 2014 Napisano 9 Marzec 2014 w rosyjskich armatach takie kółeczko" to zaślepka/ rewizja do mechanizmu iglicy, po obrocie o 90stopni otwiera się to to i można wyjąć iglicę wraz ze sprężyną, podejrzewam że w tym przypadku jest nie inaczej, ale czy to kółeczko ma jakąś specjalistyczną nazwę to nie wiempozdrawiam
Midas Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 Dzięki za odpowiedzi i poświęcony czas będę jeszcze szukał tego jak co znajdę to wkleję. Pozz
PATRON Napisano 10 Marzec 2014 Napisano 10 Marzec 2014 w tym miejscu znajduje się korek sprężyny iglicznej" będący częścią zespołu odpalającego
didi Napisano 14 Marzec 2014 Napisano 14 Marzec 2014 Takie oto zdjęcie znalazłem w jakimś anglojęzycznym manualu"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.