Niemen Napisano 6 Marzec 2014 Autor Napisano 6 Marzec 2014 Witam. Dowiedziałem się tylko, że logo, które na nim jest należy, bądź należało do jakiejś kopalni. Niestety nie wiem z jakiego okresu to widelec?
hali11 Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 „Preussische Bergwerks-und-Hütten-Aktien-Gesselschaft”, tzw. „Preussag” (Pruskie Górniczo-Hutnicze Towarzystwo Akcyjne).
Niemen Napisano 6 Marzec 2014 Autor Napisano 6 Marzec 2014 Z tego co czytam w necie, raczej trudno będzie wydatować ten widelec. PREUSSAG działało również po wojnie.
Czlowieksniegu Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 Zawsze możesz u źródła próbować się dowiedzieć, kiedy im wrona zdechła...
Niemen Napisano 7 Marzec 2014 Autor Napisano 7 Marzec 2014 Po drugiej stronie napis Noelle, w kółeczku kotwica(taka jak na deklach od wecków) i napis rostfrei
Pytanie
Niemen
Witam. Dowiedziałem się tylko, że logo, które na nim jest należy, bądź należało do jakiejś kopalni. Niestety nie wiem z jakiego okresu to widelec?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.