lina_90 Napisano 17 Luty 2014 Autor Napisano 17 Luty 2014 Witam kolegów! Nadchodzi pora zmiany wykrywacza, chciałbym zatem zasięgnąć porady. Sam miałem do czynienia z dosłownie kilkoma wykrywkami więc wasze zdanie będzie bardzo przydatne dla mnie w dokonaniu wyboru. Mianowicie chciałbym zakupić jak najlepszy wykrywacz do militarki, budżet jakim dysponuję to około 3 tys zł. Do tej pory pracowałem na Rutusie Solarisie ale sprzęt już wysłużony i z zasięgiem jak na moje potrzeby jest trochę słabo.
Marcin_21_2009 Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 ja myślę, że garrett gti 2500 na all metalu w sam raz:)
mieczyslaw5811 Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 WitamNa militarke i depozyty polecam ci Whitesa 6000 Pro XL jest towykrywacz analogowy jeden z najlepszych wykrywaczy,przewyzsza wykrywacze ktore kosztuja po pare tysiecy PLN maja dzwonki ekran dotykowy itp.jest to wykrywacz mocny ,gleboki i nic ci wiecej nie potrzeba a z czasem dokup sobie cewke Maxima 1500.Pozdrawiam
lina_90 Napisano 17 Luty 2014 Autor Napisano 17 Luty 2014 Z tego co się orientowałem na temat Argo- to taki bardziej uniwersalny sprzęt, cewka 29 cm mówicie ,że dobrze sprawdza się na militarkę? Myślałem nad gti 2500 ale używkę ciężko dostać od pewnego czasu śledzę allezło i jak do tej pory same nówki sztuki....
Marcin_21_2009 Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 Jaki ma byś nowy czy używany? Za 3 tyś zł to nowego garretta masz, a jeśli używany to naprawdę duży wybór.
Kriczer Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 szukaj coś z whitesów może, gti z tego co widzę waży 2,1kg to dużo, mi przy argo co waży chyba 1,8 po kilku h ręka odpada.Argo hełm widzi na 1,2 1,3m tak ale to zależy
wteciak Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 Witam, mam prośbę czy ktoś wie jak mają się do siebie w porównaniu garret at gold i golden mask 4 pro. Bardzo zależy mi na pomocy fachowców, sam biegałem z f2, którą mimo wszystko bardzo miło wspominam. Słyszałem dużo dobrego o gm 4 pro ale jak on się ma do at gold oba są w podobnej cenie. Proszę o pomoc
prymek7 Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 O Gm4 masz dość dużo na konkurencyjnym forum , są też linki do filmików z testów , nie miałem at gold więc porównania nie mam , mam gm4 gdybym chciał mieć coś innego to bym miał ale nie chcę , mnie odpowiada jego prostota ale nie każdemu może przypaść do gustu.
wteciak Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 Jak sprawuje się gm 4 na zaśmieconym terenie kapsle itp. bo at gold ponoć odrzuca śmieci.
wteciak Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 prymek7 powiedz coś więcej o gm 4, bo chyba coś w tym jest od kilku osób słyszałem same dobre opinie o bułgarze. Jak z bateriami/akumulatorami czy niema problemu z szybkim wyładowaniem. Jak dyskryminacja itp. szybkość reakcji. Proszę napisz coś więcej bo filmiki to filmiki natomiast żywa opinia użytkownika to jest skarb. Z góry dziękuję.
wteciak Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 do prymek7 jak możesz to podziel się swoją opinią bez sarkazmu, nie jestem snobem a lada niva jest na pewno lepsza w ternie od ml-a.
prymek7 Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 GM4 musisz wykopywać cały kolor - również śmieci a próba ich dyskryminowania nic dobrego nie da - więc wykrywacz może nie każdemu się podobać , bardzo dobra jakość wykonania , akumulatorki i ładowarka bardzo dobrze działają - jednak planuję wymianę akumulatorów na jakieś Sanyo bez efektu pamięci ,pokrowiec na elektronikę jest do du... - jak się założy to brak dostępu do przełączników i pokręteł ,wykrywacz wzbudza się pod liniami wysokiego napięcia i słupami przekaźników a poza tym same plusy - głęboki ( w ziemi 5 kopiejek na 32cm łapie z cewką snajperką ), stabilny nie wzbudza się od uderzeń w krzaki czy w mokrej trawie ,bardzo radzi sobie w miejscach średnio zaśmieconych żelazem , w miejscach bardzo zaśmieconych dobrze , wszystkie sygnały są mocne i pewne itd . po prostu świetny wykrywacz na kolorową drobnicę ( może iść na zawody z najlepszymi i najdroższymi wykrywaczami ) - nie wiem jak z tzw. militarką bo się tym nie interesuję. To co napisałem to moja subiektywna opinia , w przeszłości miałem przeszło 20 wykrywaczy tylko pierwszy był polski.
prymek7 Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 tu masz filmik mojej produkcji z gm4 http://youtu.be/BexKL7QpTEc
wteciak Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 do prymek7 dzięki, chyba również będę szczęśliwym posiadaczem gm 4 po twojej opinii.
prymek7 Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 Spokojnie - pamiętaj że to moja opinia a gusta są różne .
szymon87 Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 Tez szukam wykrywki na głebokie kopanie i zastanawiam sie nad frame detector PI z rama 115x115 + cewka 65cm , ale zadnych opini na jego temat niemoge znalezc , moze ktos z was posiada takowy sprzet i sie wypowie czy warto go zakupic?
alex_2013 Napisano 19 Luty 2014 Napisano 19 Luty 2014 oczywiscie ze warto, za pare stów mozesz juz miec taka rame. Zasięg na duże przedmioty jak dobry wykrywacz z wyższej polki, na b duze przedmioty bezkonkurencyjny. Duży plus- pomijasz płytkie smieci które popsułyby ci troche zdrowia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.