khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 A więc zaczęło się to tak...Rok temu miałem akurat wolnego tysiaka (zł), więc kupiłem wykrywkę i magnesik. Nie chciałem zbyt wiele wydać, bo nie wiedziałem czy spodoba mi się na tyle abym załapał bakcyla. Więc tak, kupiłem Armanda Penetratora(750zł) oraz neodyma 70mm na 20mm (200zł)....no i zaczęło się :) Cuda to może żadne wielkie nie są, ale zawsze. Nastawiłem się głównie na militarkę.Uwaga, pokazuję : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 Taki zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 korkociąg & bagnet od mausera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 rososzka - do zakładania kabli podobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 Niekompletna saperka turystyczna, made in ZSRR, lata 70 te. Brakuje szpadla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 rozłożona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 klucz telegraficzny, a raczej jego szczątki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 A tu drugi zestaw, rok czekał na przetestowanie. Wczoraj miał swój chrzest bojowy....i od razu zaczep. Na szczęście wylazł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 Na dzień dobry trochę narzędzi :) w dobrym stanie, pogubione przez promiarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 13 Luty 2014 Share Napisano 13 Luty 2014 Flaszki z złotym trunkiem to Mieszko pierwszy czy drugi?he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 miliony monet...znaczy się pocisków :) To i tak nie wszystkie, ale padła bateria w aparacie, a zabrane już przez patrol saperski. Ta duża łuska pusta i ten duży pocisk też. Reszta chyba była pełna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 Ciężko w takiej krze się rzuca magensem.... I w łapy troche też zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 A wracając znad Wisły...Jacyś kopacze taką puchę wydobyli. A jako że takiej nie mam jeszcze, to hyc ją do domu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wikos Napisano 13 Luty 2014 Share Napisano 13 Luty 2014 Ten duży pocisk też pełny. Przeciwpancerny. Widać zapalnik denny więc w środku znajduję się pentryt albo inny syf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 Nie wiem co było w środku, ale łuska jest pusta, z drugiej strony przerdzewiała na wylot. Jutro wstawię zdjęcie, bo zostawiłem sobie na pamiątkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 Chyba jednak źle pojąłem. Chodzi Ci o pocisk z prawej a nie o łuskę z lewej :) To on był też przerdzewiały na samej górze [ przy czubku }, na wylot. Ale być może coś tam się jeszcze zachowało, bo był ciężki jak cholera. W każdym razie jego zdjęć już nie będę miał, pojechał na poligon :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 13 Luty 2014 Share Napisano 13 Luty 2014 tą puche wytargali i zostawili :O ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 13 Luty 2014 Share Napisano 13 Luty 2014 A co w tym takiego dziwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilŚwieżak Napisano 13 Luty 2014 Share Napisano 13 Luty 2014 ładne niemieckie 20-tki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 14 Luty 2014 Autor Share Napisano 14 Luty 2014 No zosawili...pewnie zawartość była cenniejsza :) Ale jak dla mnie początkującego to i pusta pucha dobrakamil - niemieckie 20 tki, czyli chodzi Ci o te mniejsze, cienkie pociski ? Przeciwlotnicze one chyba były. Szkoda, że wszystkie pełne, jedna łuska by się przydała na półeczkę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 14 Luty 2014 Share Napisano 14 Luty 2014 popatrz sobie coś znalazł-i może sobie odpuść ten magneshttp://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=726522#1650320 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 14 Luty 2014 Autor Share Napisano 14 Luty 2014 fuks_ag. Wiem, że trzeba uważać i ręce mam tylko jedne. Zmienię miejscówkę, może będzie lepiej i bezpieczniej. No ale jak już magnes złapie, to odczepić jakoś trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matias_o Napisano 14 Luty 2014 Share Napisano 14 Luty 2014 Bezpieczniej i magnesem dłużej się nacieszysz. Zaczep w przekopie to tylko kwesta czasu, bardzo często magnes klinuje się tam miedzy kamieniami, którymi wyłożone jest dno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 14 Luty 2014 Autor Share Napisano 14 Luty 2014 Spokojnie, magnes już zaczepiony :) Rano muszę wstać i męczyć rybaków, żeby opłynęli go z drugiej strony, może się odczepi diabeł jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.