Skocz do zawartości
  • 0

bagnet, chyba niemiec

khl32

Pytanie

Napisano
Witam, jestem tu nowy, więc i moje doświadczenie w temacie nie jest zbyt wielkie. Wykopałem taki bagnecik, po porównaniu na zdjęciach wygląda na mauserowski (sam oczyściłem). Jeśli mogę prosić o jakieś dodatkowe informacje, będę wdzięczny. Wykopany na Wyspie Sobieszewskiej, okolice Gdańska i Mierzei Wiślanej

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tak wygląda ogólnie. Z drugiej strony bicia (chyba) 41 i obok chyba jakiś napis/imię....coś w podobie. zaraz dam fotke

Napisano
orm aleś błysnął ,kolega jest nowy więc pewnie mod jeszcze nie zaakceptował mu foty ,a jak problem inny to proszę
http://www.odkrywca.pl/jak-zmniejszyc-zdjecie-aby-wstawic-je-do-watku-na-forum-sposob-najprostszy-,684783.html#684783
Napisano
Masz rację, jest to klasyczny bagnet wz. 84/98
numer czterocyfrowy oznacza kolejny numer w serii 9999 bagnetów, a litera oznacza kolejną taką serię. Z drugiej strony zakodowana końcówka roku produkcji oraz nazwa producenta.

orm26 - łatwo rozpoznać nowego użytkownika - po liczbie postów przy nicku.
Napisano
Bardzo dziękuję za pomoc :) To wiele wyjaśnia.
A tak z ciekawości jeszcze zapytam... Ten korkociąg ? Ktoś, coś może wie na jego temat ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie