rafmar001 Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2014 Witam. Czy ktoś może wie co to za moneta? Trafiło mi się maleństwo o średnicy 12 mm., i nie wiem co to jest. Brak daty, awers- 10 MARK L.CUR.GAUERS SPIELMUNZE. Rewers również dobrze widoczny. Proszę o pomoc w identyfikacji na forum lub pod nr.tel. 784476723. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafmar001 Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2014 Rewers tej monety wygląda tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 A/ Dlaczego krzyczysz?B/ Spielmarke, jak widać na załączonym rysunku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafmar001 Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2014 A. Nie krzyczę.B. Wraz mi to niewiele mówi. Nie za bardzo znam się na monetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 A/ Krzyczysz, pisząc w tytule wielkimi literami...B/ Spielmarke- wytłumaczenie podpowie wujek Google, a wpisując mu legendę, pokaże nawet tą blaszkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 A/z regulaminu forum wynika ,że rafman001 nie nadużył wielkich liter w tytule a jedynie wiernie odtworzył napis z żetonu,przepisał je zgodnie z prawdą historyczną i spełnił wszystkie punkty regulaminu.B/odsyłanie do wujka google w dziale ID (lenistwo ?) podważa sens istnienia tego działu i nie tworzy kompendium wiedzy.Polecam elastyczności w moderowaniu i dokładne zapoznanie z regulaminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Banderas- mam taką wizję, którą mnie Kopi zaraził, żeby dać wędkę a nie rybkę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next3 Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Witam Koledzy. Na represyjność tego forum , bardziej lub mniej dosadnie, już się tutaj skarżyłem. Niestety bez rezultatu....W tej chwili konkurencyjne forum ma znacznie więcej użytkowników, bo zwyczajnie po otwarciu drzwi nie dostają strzała na Dzień Dobry :-). Niczego się tutejsi Moderatorzy nie nauczyli, niczego nie zrozumieli, dlatego ze szczerym smutkiem patrzę jak nasze forum powoli upada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Człowieksniegu - po co mi wędka jak jezioro wysycha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Zapraszam:Na Forum zabrania się:Nadużywania wielkich liter, które według netykiety oznaczają krzyk."http://www.odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091Dwa- Next:- represyjność? Że zachęcam do przeczytania Regulaminu tudzież samodzielnego zdobycia informacji, czym jest spielmarka?Wolne żarty...Banderas- nie narzekaj, są miejsca, które nie wyschły i przez wiele wiele lat będzie można tam łowić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Zabrania się NADUŻYWANIA a tu nie buło nadużycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 a są jeszcze jacyś chętni w pomocy w ID?nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next3 Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Szkoda, jeszcze trochę i zostanie jeno Regulamin i jego Strażnik .... Większość już się ewakuowała, bo forum powinno być ciekawe, stale się rozwijać, oferować nowe funkcje, a u nas jak w polskim filmie, nic się nie dzieje :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 next3 wolisz kwasy wylewać i bić pianę? a w temacie ID masz coś do dodania? nie masz?pytam po raz drugi: czy ktoś chce jeszcze coś dodać w temacie ID? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next3 Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Tyfus, jeżeli przemyślenia użytkowników nazywasz biciem piany, nie odnosisz się do uwag, wkraczasz do dyskusji jak sierżant do pokoju w koszarach, to proszę zbanuj mnie na AMEN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 swoimi głębokimi przemyśleniami" możesz podzielić się w innym dziale - ten nie jest od tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.