elwispawel Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Napisano 18 Grudzień 2013 Witam, znalazłem resztki jakiegoś naczynia, wydaje mi się że mogą być dość stare.ktoś może się wypowiedzieć?? może po zdobieniu ktoś na coś wpadniez góry dzięki Paweł
krzysiek9559 Napisano 18 Grudzień 2013 Napisano 18 Grudzień 2013 Skorupy wyglądają na wiekowe, czy czasem gdzieś nie natrafiłeś na jakieś cmentarzysko
remington Napisano 18 Grudzień 2013 Napisano 18 Grudzień 2013 Z tego co widać, to nie jest ceramika, a jakiś stop cynku. Taki historyzujący wytwór.
krzysiek9559 Napisano 18 Grudzień 2013 Napisano 18 Grudzień 2013 Może to być urna prochowa, ale chciałbym ja jak i mój poprzednik wiedzieć co to za materiał,
elwispawel Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Napisano 18 Grudzień 2013 Akurat tego nie chciałem znaleźć, ale zaciekawił mnie fakt że te kawałki czegoś były bardzo głęboko około 45-50cm schowane w stałym gruncie (twardej nie zmieszanej, tłustej glinie) dlatego odrazu wiedziałem że to nie jest zgubione czy wyrzucone tylko zakopane. myślałem że może jest coś w środku.W miejscach gdzie przełamałem to łopata metal jest błyszczący w kolorze srebrnym więc moze to być stop cynku, tymbardziej ze wykrywacz mocno na to daje..Dzieki wracam jutro do lasu zakopać to tam gdzie byo
Pytanie
elwispawel
Witam, znalazłem resztki jakiegoś naczynia, wydaje mi się że mogą być dość stare.
ktoś może się wypowiedzieć?? może po zdobieniu ktoś na coś wpadnie
z góry dzięki
Paweł
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.