Skocz do zawartości

Kolekcje Klamer vol.XVIII

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 530
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
Napisano

Druga klamerka.Mam problem z określeniem landu bo albo konik inny albo korona.W Angoli znalazłem podobną tylko podoficerską opisaną jako niezidentyfikowana.Czy koledzy mogą coś doradzić.Dziękuję i pozdrawiam Tomek.

Napisano
gdyby nie ta korona wyglądająca jak wieża to skłonny bym uznać ją za Westfalię , no nic pogrzebię jeszcze być może ma coś wspólnego z więziennictwem -pozdro
Napisano

Obiecałem kiedyś Odkrywcy pierwszeństwo w publikacji - właśnie to robię :) Grenadier na toporach pozyskałem w Biesach :) przed chwilą :) więcej postaram się dać na profilu z klamrami na Fejsie :) -pozdro

Napisano

Może i ja dodam coś od siebie. Klamra kolei nadwiślańskich , moja jedyna , znaleziona w pobliży stacji kolejowej. Stacja ta funkcjonowała do 1939 roku.

Napisano
Tak tak , jest cynkowa.Huku mógłbyś mi powiedzieć,czy te klamerki są dość rzadkie? Trochę jak widać ją pożerało ale wyczyściłem,odtłuściłem i dałem paraloid na nią.Obok niej wyszła jeszcze plomba. Najśmieszniejsze jest to,że trafiłem ją pomiędzy dziesiątkami dołków po poprzedniku. Co komu pisane jak widać :)
Napisano
Priwislanskij czyli kraj leżący nad Wisłą zresztą piszą tak o nas do dzisiaj :) Klamry tego rodzaju trafiają się od czasu do czasu ale również mosiężne ,chodzą słuchy że cynkowe były po 1917 koniec produkcji .Może ktoś jeszcze coś doda -pozdro

ps.Twoja jak na wykop w super stanie ! po delikatnym myciu można ją prysnąć lakierem do włosów ale takim który można zmyć wodą .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie