arkols Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Napisano 6 Grudzień 2013 Witam kolegów nabyłem dargonke i interesują mnie owe bicia pułkowe a mianowicie co to za jednostka i gdzie mogła stacjonować za wszelką pomoc z góry dziękuje.
HU13ERT Napisano 6 Grudzień 2013 Napisano 6 Grudzień 2013 Kolego musisz przepisywać te bicia bo nie wszystko widać nawet z dokładnych zdjęćBicie pułkowe" to wg. mnie jeśli jest tam:2.Oc.Ap. może być:--2 осадный артиллерийский батальон/парк/полк - 2 oblężniczy artyleryjski batalion/park/pułk (w różnych okresach oddziały o różnej sile i organizacji)--2 рота Осовецкой крепостной артиллерии - 2 rota Artylerii Fortecznej Twierdzy Osowiec (w to wątpię ale nie wykluczam całkowicie).
arkols Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Napisano 6 Grudzień 2013 2.Oc.AP.II(lub П).(odwrócone A).N.589z drugiej strony ЗЛАТ. ОР. ФАБР 1905Г
honker Napisano 7 Grudzień 2013 Napisano 7 Grudzień 2013 cześć to z drugiej strony to producent- złotouska fabryka broni 1905r pozd.marek
Pytanie
arkols
Witam kolegów nabyłem dargonke i interesują mnie owe bicia pułkowe a mianowicie co to za jednostka i gdzie mogła stacjonować za wszelką pomoc z góry dziękuje.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.