kazioW24 Napisano 27 Listopad 2013 Autor Napisano 27 Listopad 2013 Witam,może ktoś ma pomysł co z tym felernym klipsem zrobić,bo kupowanie kolejnego to jest przesada,to badziewie rozwala się po pół roku,może robią już jakieś lepsze,tak by te piny nie wylatywały,czy samemu przerabiacie.Mogli by coś z tym zrobić,bo psuje opinie,chyba że to taki chwyt by wyciągać kase od użytkowników.
sivydym Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 Nie wiem jak z klipsem ale znajomy przełożył elektronikę na sztycę od whitesa classica .Może to jest dobre rozwiązanie tego problemu. Pozdro.
KrisssK Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 sivydym, to chyba nie jest rozwiązanie tego problemu.Sądzę że chodzi o klips do ładowania cewki, tak?
Klucznik Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 Probowalem naprawic,kupilem nowy.To idiotyczne rozwiazanie,kup sobie kilka na zapas ,mieli w V..K. z K.
Hardy998 Napisano 15 Grudzień 2013 Napisano 15 Grudzień 2013 No za tą kase co deus se zyczy to przegięli z tym klipsem tak to już jest.Miałem ten sam problem naprawa wiadomo swoja własna wykrywacz super szkoda innych mankamentów w urządzeniu że nie ogarnęli się
adamtyc Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Można i tak - koszt niewielki ,zrobiłem to w pracy bo zapomniałem ładowarki ( delegcja ).Ładowarka od telefonu ,czas ładowania 2,15min.
kazioW24 Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Napisano 18 Grudzień 2013 Chyba też po prostu dolutuje jakieś blaszki ,czy przewody z elektrodami.Myślałem ze może już ogarnęli ten problem i można kupić coś solidniejszego,widać trza prowizorkę,no trudno,dzięki.
krzysiek9559 Napisano 18 Grudzień 2013 Napisano 18 Grudzień 2013 Są super akumlatorowe ładowarki które mają pojemność 12000 mA i znich możesz podładować nawet teblet a telefony kilkakrotnie, dobrze takie urządzenie mieć z sobą nie trzeba lecieć extra do samochodu by podładować.
krzysiek9559 Napisano 18 Grudzień 2013 Napisano 18 Grudzień 2013 Nazwa tej ładowarki to Mobile Power. Ma dwa wyjścia do ładowania przez usb 1A i 2 A
Raned Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 Klips działa dobrze, jeżeli się go używa w rozsądny sposób. Należy go założyć na czystą cewkę, bez użycia siły, szarpania, przeginania a dioda zaświeci się sama do 10 sekund. W ciągu 3 i pół lat użytkowania wymieniłem klips tylko jeden raz.Też jestem zdania, że klips jest zbyt delikatny i kilka razy zgłaszałem to w XP, bez rezultatu.Odradzam stosowanie niededykowanych do Deusa ładowarek - wasz Deus może po tym skończyć w serwisie.
kazioW24 Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Napisano 19 Grudzień 2013 Andrzeju wiesz doskonale ze wszyscy maja duże problemy i pokupowali u ciebie już po kilka sztuk,jak również zdajesz sobie sprawę jaki to szajs,ale ty je sprzedajesz więc bronisz produktu.A ile sztuk sam rozwaliłeś nie zdradzisz,jak byś tego nie używał i tak się rozleci bo cewka ma wystające elektrody o które haczą piny,pozostaje widać prowizorka.
Raned Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 Na wiele setek sprzedanych Deusów było kilka osób mających problem z klipsem. Najczęściej było to związane ze złym traktowaniem klipsa, zakładaniem na ubłoconą cewkę, zbyt gwałtownym traktowaniem (ciężka ręka) itp.kazioW24 zarzucając mi kłamstwo sądzisz według siebie.
KrisssK Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 Panie Raned, proszę w takim razie wytłumaczyć wszystkim czym różni się dedykowana ładowarka do Deusa o parametrach 5V, 1000mA kosztująca u dealera ok. 100zł od niededykowanej ładowarki ze złączem miniUSB o parametrach 5V, 1000mA kosztującej kilka zł na popularnym portalu aukcyjnym.
krzysiek9559 Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 Wygląda na to że z tańszych gorszy prąd idzie. A wszytkie czy od dealera czy od zwykłego sprzedawcy z badziewiami pochodzą z chin
Raned Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 Ładowanie urządzeniami o innych parametrach niż parametry oryginalnej ładowarki może się skończyć kilkutygodniową przerwą w poszukiwaniach, podczas gdy ładowane podzespoły pojadą do serwisu do Francji a nawet poniesieniem kosztów naprawy.
KrisssK Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 Panie Raned, proszę jeszcze raz ze zrozumieniem przeczytać moje poprzednie pytanie i odpowiedzieć na nie bo na razie udziela Pan wymijających odpowiedzi.
kazioW24 Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Napisano 19 Grudzień 2013 Panie Andrzeju nie znam nikogo od RUMI po BIELKOWO komu nie padł wspomniany pin,i z tego co rozmawiałem na ziemi każdy kupił od pana wspomniane piny najmniej 2szt,nim przerobili na prowizorki,a fakt Kuba chyba ściągał sam bo stwierdził że nie będzie przepłacał,więc gdzie tu kłamstwa to są fakty i nic tego nie zmieni.Pin jet wadliwy czy jak kto woli ulegający uszkodzeniom i tyle,a wyjście z tej sytuacji to albo 60zł albo prowizorka .
Klucznik Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Wydaje mi sie ze na tym forum Raned nie powinien zabierać głosuK. z K.
Raned Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Dobrze Kluczniku, że to Ci się tylko wydaje.
armand Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Ja już od wielu lat apeluję, aby Raned nie miał prawa zabierać głosu na tym forum. Zdecydowanie jednak apeluję, aby Denar zabierał głos! Ta maskarada w imię wprowadzania początkujących poszukiwaczy w błąd trwa nie jeden miesiąc, ale już kilkanaście lat.
Jurek.S Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 armandNie rozumiem Twojego postu.Zaprzeczasz sam sobie,heheheCzemu Raned ma nie zabierac głosu skoro tak jak Ty jest handlarzem wykrywaczami?
Raned Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Panie Wojtku, Pan to wprowadza ludzi w błąd już ćwierć wieku.
Raned Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Dajmy sobie spokój z głupimi uwagami Klucznika i armanda.Wracając do meritum czyli klipsa do ładowania to jak ustaliliśmy jest on zbyt delikatny i czasami ulega uszkodzeniom. Ja sój drugi klips używam już 2 i pół roku i sądzę, że mi jeszcze posłuży długo. Moim zdaniem, nic sią nie psuje samo, to użytkownik, przez niewłaściwe traktowanie doprowadza do uszkodzenia sprzętu. Moje kilkukrotne monity do menagera XP Alaina Louveta nie przyniosły żadnego rezultatu w kwesti klipsa. XP jednak wciąż udoskanala swoje produkty i wprowadza nowe akcesoria.Pozostają 2 możliwości: 1. wysyłanie maili bezpośrednio przez użytkowników do XP w tej sprawie 2. wyprodukowanie lepszego gadżetu do ładowania cewki tu w Polsce
Klucznik Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Wygląda po odpowiedzi ze na tym forum moderatorem jest Raned i tyleK. z K.
armand Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Jest ustawa o uczciwej konkurencji. Ja sprzedaję wykrywacze jako firma Armand i na forum jestem Armand. Denar sprzedaje wykrywacze jako firma Denar, a na forum przedstawia się jako Raned. Raned udziela porad początkującym poszukiwaczom przekonując ich do zakupu wykrywaczy swojej firmy pod zakamuflowaną/ukrytą nazwą, udając poszukiwacza doświadczonego nie związanego z prowadzoną własną działalnością gospodarczą.Moderatorzy forum od kilkunastu lat tolerują tę uprzywilejowaną i nieuczciwie zdobytą pozycję medialną i ekonomiczną przez Denara naruszając tym samym prawo. Nie można tego tolerować, to godzi również w interesy gospodarcze innych firm działających w branży eksploratorskiej. I to nie są moje głupie uwagi. To jest wezwanie do uczciwości.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.