w0w Napisano 17 Listopad 2013 Autor Napisano 17 Listopad 2013 Witam Odkrywców :-)Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa eksploatowania Warszawskich terenów Wiślanych (np. miejsce zaznaczone czerwoną farbką pomiędzy mostem Gdańskim i Śląsko- Dąbrowskim ) ?? Czy miejsca takie można wykorzystać np w godzinnej przerwie w pracy ?? Pozdrawiam w0w
Hebda Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Masa śmieci.kapsle,folie,puszki-szkoda gadać.Przy tej plaży jest dyskoteka wiec już dawno sobie odpuściłem:)
w0w Napisano 17 Listopad 2013 Autor Napisano 17 Listopad 2013 To mnie nie pocieszyłeś. Nie liczyłem na czysty teren, ale że aż tak. :|Masz rację z tymi baletami, ale wybrzeża Wisły są długie...akurat te miejsce było przykładem. Czy na całej długości występuje takie wysypisko... ?Hebda, zdradź jakieś miejsce gdzie dostęp do tego badziewia jest w miarę rozsądny lub go brak. Pozdrawiam
krzysiek9559 Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Tereny starego portu praskiego, ale tam możesz znaleźć tylko niewypały, . Dużo ich wyszło na tereniebudowy metra.
Hebda Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Na w stronę mostu gdańskiego krzaczory i całoroczne biwaki bezdomnych.Bardziej bym popatrzył na praski brzeg na wysokości Czerniakowa z racji przeprawy w czasie Powstania Warszawskiego
w0w Napisano 17 Listopad 2013 Autor Napisano 17 Listopad 2013 Port Praski (to teren prywatny) jest cały czas pilnowany teraz i ciężko teraz na legalu sobie wejść i kopać. Wcześniej dało radę się dogadać z pilnującym". Teraz tam coś budują i pozmieniało się. Hebda liczę na dużo starsze fanty niż czas Powstania Warszawskiego ;) Hihi ^^choć nie pogardzę !!Z tego co kojarzę i pokazuje googlemaps to tam jest też dosyć pozarastane i może być ciężko. Sprawdzane w terenie ?
Hebda Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Na wysokości Czerniakowa nie byłem.Po plaży dałem sobie spokój:)
w0w Napisano 17 Listopad 2013 Autor Napisano 17 Listopad 2013 Hehe, to skutecznie Cię odrzuciło.No, ale wiesz trzeba wziąć pod uwagę, że to jest rzeka. I jak wiemy każda rzeka przybiera i opada. Dawno tam odwiedzałeś ?
w0w Napisano 17 Listopad 2013 Autor Napisano 17 Listopad 2013 Okej. Dzięki, podjadę w wolnej chwili sprawdzę i dam znać na forum. Zapytam się jeszcze tutaj, żeby nie zakładać nowego tematu. Hebda odnośnie Powstania Warszawskiego, słyszeliście na pewno o Niepodległej Rzeczpospolitej Kampinoskiej", która brała czynny udział w tym Powstaniu. W miejscowości Truskawka oddział porucznika Adolfa Pilch Góra"-Dolina" 3 sierpnia stoczył walkę z Niemcami, które była wielkim sukcesem. Poległa cała Niemiecka kompania, wobec kilku Polaków. Miejsce to nazwane zostało PSIE POLE ! Kojarzy może ktoś, coś ??
Czlowieksniegu Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Takie cuda Panie, to ylko" akcja pod wsią Kiścinne chyba...Tyle, że to koniec VIII.1944- na początku sierpnia, to późniejsza Grupa Kampinos, to się na Bielanach wykrwawiała...
w0w Napisano 18 Listopad 2013 Autor Napisano 18 Listopad 2013 Człowieksniegu zgadza się wszystko. To był czas zaraz przed założeniem pułku Palmiry-Młociny". A te zwycięstwo było potrzebne naszej kompanii po Bielańskich bojach...Wiesz coś więcej na temat miejsca zwanego PSIM POLEM ??Miałem dzisiaj trochę czasu bo odwiedzić, tereny zwiedzane przez użytkownika Hebda 1,5 roku temu. Po prostu pomyłka jakaś. Trochę kapsli, a to po piwku, a to po wódeczce :-) I masakrycznie dużo puszek po piwach. Mało tego te tereny są dosyć ciężkie, gdy się kopie powyżej 60cm. Twarda gliniasta ziemia. Ogólnie rzecz biorąc nie polecam... z fartem !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.