a_slobodzian Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 witam,potrzebuje pomocy w wycenie kordzika oficerskiego NVA który jest zapakowane w oryginalne pudełko z góry dziękuje za pomoc Ania
a_slobodzian Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 witam,potrzebuje pomocy w wycenie kordzika oficerskiego NVA który jest zapakowane w oryginalne pudełko z góry dziękuje za pomoc Ania
tyfus Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 Ania... zacznij proszę najpierw od tego:http://www.odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705szczególnie pkt 4
tyfus Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 na prośbę Usera (jak się chce, to się potrafi) :)zmieniam tytuł z dużych liter i odblokowuję
torba5 Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 Ania to umówmy się tak wisisz mi piwo ,lub cole jak jesteś nieletnia ....to jest okropnej jakości kopia omijaj z dalekapozdrawiam
a_slobodzian Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 torba5 dlaczego tak wnioskujesz???
torba5 Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 sorry moja wina moja wina to ja wisze piwo za dużo okien otwartych i pogibałem tematy kompletnie a nawet fora po rapciach sądząc wojska lądowe ,oryginał 40 pln
a_slobodzian Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 posiada on numer na ostrzu taki sam jak na pudełku. zgadza się wojska lądowe. yyyy co to są te rapcie???
torba5 Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 http://pl.wikipedia.org/wiki/Rapciea jak zgodny nr z pudełkiem to jeszcze pare groszy więcej
a_slobodzian Napisano 14 Listopad 2013 Autor Napisano 14 Listopad 2013 ja niemieckim portalu znalazłam ostatnio rapcie czy jak to sie zwie za 120 euro. poprosilam o pomoc w wycenie i mam nadzieje ze kiedys ktos mi napisze ile to moze byc warte
a_slobodzian Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 dzieki za informacje. jednakze twoja wycena mojego kordzik daleko odbiega od wyceny osoby która znalazlam na internecie i ktora kolekcjonuje tego typu rzeczy
a_slobodzian Napisano 14 Listopad 2013 Autor Napisano 14 Listopad 2013 dalabym wiecej zdjec tylko tutaj mozna dodac tylko jedno
torba5 Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 no cóż różne są gusta różne oceny przedmiotów dla mnie to tylko NRD bez większej wartości materialnej jest to kordzik ogólnowojskowy i tylko kolor rapci decyduje o jego przydziale do danego wojska ,populares z okresu komuny ,ale jak ktos daje ci za niego grubą kasę to nic tylko gonić ....
torba5 Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 no to znajomy kolekcjoner ma ceny z czapki gruszektaki kordzik ma niemieckim portalu militarnym goły bez rapci 30 euro ,komplet z pasem poszedł za 100 euro i ogólnie wszystkie które widziałem idą za niskie pieniądze a numery bite świadczą o dziesiątkach tysięcy wyprodukowanych ,choć jakbyś dala więcej zdjęć to może kto inny oceniłby to bardziej fachowym okiem ,bo przed chwilą widziałem kopie oficerskiej szabli NRD
viator01 Napisano 14 Listopad 2013 Napisano 14 Listopad 2013 Co do zdjęć, to możesz przecież kilka pod rząd wrzucić w oddzielnych postach. Z cenami z netu trzeba uważać. Sprzedający wrzuca fant i wpisuje cenę i czeka. Czasami bardzo długo i nic. To samo mają domy aukcyjne - często ostateczna cena sprzedaży jest znacznie poniżej wywoławczej. Na naszym portalu ktoś chce sprzedać zniszczony i przeszlifowany bagnet za ponad 150 zł (twierdzi, że ideał, a zbrocza nie ma), a on jest wart realnie 10% z tego. Zatem jaka będzie jego wartość. Przy wycenach liczą się tylko ceny zawartych transakcji, a nie życzeń. Poza tym jest jeszcze problem - w naszym kraju polski bagnet może uzyskać wyższą cenę niż za granicą, a niemiecki w Niemczech (sentymenty itp.). Jest jeszcze kwestia zarobków kupujących - nie można wprost przeliczać euro do złotego i tak ustalać ceny, bo w Polsce będzie mniej chętnych z takim portfelem.Podsumowując - ostateczna cena zależy od tego komu się sprzedaje.
torba5 Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 cyt jednakze twoja wycena mojego kordzik daleko odbiega od wyceny osoby która znalazlam na internecie i ktora kolekcjonuje tego typu rzeczy"no spoko my tu nie kolekcjonujemy tylko filozofujemy ,echhh a byłem za wycenianiem chyba zmienie zdanie
Pytanie
a_slobodzian
witam,
potrzebuje pomocy w wycenie kordzika oficerskiego NVA który jest zapakowane w oryginalne pudełko
z góry dziękuje za pomoc Ania
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.