Skocz do zawartości
  • 0

Kordzik oficerski

a_slobodzian

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ania... zacznij proszę najpierw od tego:

http://www.odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705

szczególnie pkt 4
Napisano
sorry moja wina moja wina to ja wisze piwo za dużo okien otwartych i pogibałem tematy kompletnie a nawet fora po rapciach sądząc wojska lądowe ,oryginał 40 pln
Napisano
ja niemieckim portalu znalazłam ostatnio rapcie czy jak to sie zwie za 120 euro. poprosilam o pomoc w wycenie i mam nadzieje ze kiedys ktos mi napisze ile to moze byc warte
Napisano
no cóż różne są gusta różne oceny przedmiotów dla mnie to tylko NRD bez większej wartości materialnej jest to kordzik ogólnowojskowy i tylko kolor rapci decyduje o jego przydziale do danego wojska ,populares z okresu komuny ,ale jak ktos daje ci za niego grubą kasę to nic tylko gonić ....
Napisano
no to znajomy kolekcjoner ma ceny z czapki gruszek
taki kordzik ma niemieckim portalu militarnym goły bez rapci 30 euro ,komplet z pasem poszedł za 100 euro i ogólnie wszystkie które widziałem idą za niskie pieniądze a numery bite świadczą o dziesiątkach tysięcy wyprodukowanych ,choć jakbyś dala więcej zdjęć to może kto inny oceniłby to bardziej fachowym okiem ,bo przed chwilą widziałem kopie oficerskiej szabli NRD
Napisano
Co do zdjęć, to możesz przecież kilka pod rząd wrzucić w oddzielnych postach. Z cenami z netu trzeba uważać. Sprzedający wrzuca fant i wpisuje cenę i czeka. Czasami bardzo długo i nic. To samo mają domy aukcyjne - często ostateczna cena sprzedaży jest znacznie poniżej wywoławczej. Na naszym portalu ktoś chce sprzedać zniszczony i przeszlifowany bagnet za ponad 150 zł (twierdzi, że ideał, a zbrocza nie ma), a on jest wart realnie 10% z tego. Zatem jaka będzie jego wartość. Przy wycenach liczą się tylko ceny zawartych transakcji, a nie życzeń. Poza tym jest jeszcze problem - w naszym kraju polski bagnet może uzyskać wyższą cenę niż za granicą, a niemiecki w Niemczech (sentymenty itp.). Jest jeszcze kwestia zarobków kupujących - nie można wprost przeliczać euro do złotego i tak ustalać ceny, bo w Polsce będzie mniej chętnych z takim portfelem.
Podsumowując - ostateczna cena zależy od tego komu się sprzedaje.
Napisano
cyt jednakze twoja wycena mojego kordzik daleko odbiega od wyceny osoby która znalazlam na internecie i ktora kolekcjonuje tego typu rzeczy"

no spoko my tu nie kolekcjonujemy tylko filozofujemy ,echhh a byłem za wycenianiem chyba zmienie zdanie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie