Skocz do zawartości
  • 0

Zdjęcia wojskowe

Luftwaffe25

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak z czystej, ludzkiej ciekawości zapytam : czy nick kolega wybierał na pamiątkę niemieckich sił powietrznych masakrujących nasz kraj w 1939 roku skwapliwie np. ostrzeliwujących cywilne kolumny uchodźców, czy też z uszanowania dla naszych aktualnych sojuszników z BW noszących te samą nazwę ?
Napisano
Nick wymyśliłem 5 lat temu,kiedy byłem jeszcze młody i głupi.
Pierwsze moje wykopki spędziłem własnie na byłym lotnisku Luftwaffe.Obecnie mając wiedzę o dokonaniach lotników np. w 1939 nigdy nie przybrałbym tego nicku.Choć sprawa jest kontrowersyjna bo Luftwaffe istnieje do dziś...
Napisano
Witam
Pierwsze 2 zdjęcia przedstawiają żołnierzy PSZ , a dokładnie pierwsze przedstawia żołnierzy 2 warszawskiej dywizji pancernej,zdjęcie zrobione przez żołnierza wh myślę,że zostało wykonane gdzieś na wschodzie,daj zbliżenie drogowskazu
Napisano
Ale chyba mam - to Kozielec na Ukrainie (Козелець)
Szukaj tego zdjęcia na tej stronie http://www.krajoznawcy.info.pl/zielone-kopuly-z-dala-od-szlakow-26051#!prettyPhoto
Napisano
i znowu w dziale ID mamy czat...

jeżeli komuś nick przestał się podobać i/lub popełnił błąd przy jego wyborze - nic nie stoi na przeszkodzie, aby napisać do woytasa i poprosić o jego zmianę.

wpisy nie związane z tematem - wycięte.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 08:26 14-11-2013

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie