Skocz do zawartości
  • 0

Grzebien wojskowy ? Hanoi

kimbo70

Pytanie

Napisano

Witam :)w moje ręce trafił metalowy grzebien widoczny na fotkach .Na grzebieniu jest wygrawerowane Vietnam Hanoi i KHONG CO EI QUY HON DOC LAP TU DO a na drugiej stronie QUYET DANH THANG GIAC MY XAM LUOC oraz LAC MAY BAY GIAC MY 3200.
Czy to jest grzebien wojskowy ? z jakich lat może pochodzic ? Za wszelkie info z góry dziekuje ;)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niema nic cenniejszego niż niepodległość i wolność, decyzje pokonały amerykańskiego agresora, mój samolot wroga

Wychodzi na to, że gadżet Wietkongu - pewnie z lat 60/70
Napisano
To będzie chyba coś bardziej jak Niema nic cenniejszego od niepodległości i wolności od amerykańskich agresorów, i pokonania wrogich samolotów - lub coś podobnego
Napisano
Ja tam wietnamskiego nierozumień, tylko próbuję coś sensownego z translatora złożyć ;)

http://translate.google.pl/#vi/pl/Vietnam%20hanoi%20KHONG%20CO%20Em%20QUY%20HON%20DOC%20LAP%20TU%20DO%20QUYET%20DANH%20THANG%20GIAC%20MY%20XAM%20LUOC%20GI%E1%BA%A4C%20M%E1%BB%B8%203200%20MAY%20BAY
Napisano
Na przełomie lat 60\\70 w Polsce były hufce z wietnamczykami którzy po wojnie z USA w ramach kształcenia młodych wietnamczyków naukę odbywali w polskich szkołach zawodowych, np w 1970 Zasadnicza szkoła górnicza przy kwk Jaworzno.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie