mlody2553 Napisano 10 Listopad 2013 Autor Napisano 10 Listopad 2013 Witam :) Mam mały problem tyle razy próbowałem ustawić TM i nigdy mi nie wychodziło max zasięgu 1m :/ Czy ktoś jest w stanie mi powiedziec jak go ustawić. Zdrów :)
ralf78 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Możliwe, że masz uszkodzony sprzęt. Dawno temu znajomy kupił tą walizkę" i podniecony jego TEORETYCZNYMI zasięgami nie sprawdził ich dokładnie podczas zakupu. Ustawił go jak należy i łaził z nim po działce. Okazało się, że jego zasięg był taki sam jak jego drugiej normalnej wykrywki (Rutus Argo). Po prostu kupił walnięty sprzęt, który powinien trafić do serwisu by został naprawiony i mógł oferować swoje pełne możliwości, a nie z kulawą nogą szukać puszek na wierzchu.
XII Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Kolego a napisz nam na jak duży obiekt masz ten zasięg 1m? I jak to testujesz.. napisz też w jaki sposób ustawiasz ten sprzęt.
mlody2553 Napisano 11 Listopad 2013 Autor Napisano 11 Listopad 2013 próg głosu daje na ledwo słyszalny i tylko tyle wiem na ten temat wszystkie inne ustawienia mam w zakresie normal
ERWIN Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 Ten 1 m. zasięgu na jak duży garnek? W słuchawkach czy bez? Tu masz podane orientacyjne zasięgi TM808:http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=701Porównaj, jeżeli Twój ma słabsze to znaczy że jest uszkodzony.
Klucznik Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 Mam TM-y od prawie początku produkcji i aktualnie też.Jest to wykrywacz tylko do celow zlokalizowania skrzyn w zasmieconym terenie.Ustawienia fabryczne i wylączony automat.Saperkę musi wziac 70 cm,max zasieg na siatke ogrodzeniową taką w lesie 250 cm.Widzisz ze kazdy PI to potrafi,szczegolnie z ramą.Ale jak wspomnialem do schowkow tylko TM,z wielu powodow .Duzo pisania.Czesto w TM spada zasieg bo zasniedzieją koncowki anteny,pomaga przeczyszczenie papierem sciernym.To trzeba robic raz w sezonie.Otwierasz plastikowe dekielki na koncach anten.Musisz miec klucz imbusowy-koniecznie calowy bo to mocno trzyma i polskim zniszczysz sruby a nie odkrecisz.Jak odkrecisz,przesuwasz kabląk 4 cm w bok i czyscisz.I po reklamie.K. z K.
Dimon Napisano 12 Grudzień 2013 Napisano 12 Grudzień 2013 No i nie wiadomo czy dobrze łaczy na połaczeniach Jack.Niesiny jak walizka czyli około 40 cm + 1m zakopany garnek daje 140cm, co można chcieć od sprzętu. Dla mnie dobrze działa. Jak wykopiesz taki garnek w lesie na 1.5 m to już nie bęziesz chciał mieć wiekszych zasięgów.
Qaz Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Ale jak wspomniałem do schowków tylko TM,z wielu powodów .Dużo pisania."Klucznik, rozwiń proszę ten temat.
VanWorden Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Jest dokładnie jak napisał Dimon - to bardzo przyzwoity zasięg.PozdrawiamVW
Klucznik Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 QasNo dziadek mowi Ci ze ma zakopane na 150 cm skrzynie ze sprzetem wojskowym w ogrodku gdzie jest wszystko,gwozdzie kapsle inne kolorki/.PI bedzie Ci wszedzie piszczal,bogate VLF-ki nawet nie zipną,tylko TM.Wchodzisz i masz sygnal ze 3m w jedna i drugą stronę.Pisze to nie z teorii tylko z doświadczenia.No a jak znajdziesz jakis glębszy zakop niemiecki?Troche chodzenia jak nie masz konkretniejszych wskazówek,nudnego ,ale potem...
sza.man Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 ...a PI z jebitna cewka?Nie powinien wyć na kapslach.
VanWorden Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Klucznik ma rację i płytowiec w takiej sytuacji jest optymalny (albo rama), ale dobrym sprzętem też da radę ściągać takie rzeczy - właściwie ustawiony XLT wystarczy unieść cewkę i nie łapać powierzchniowej drobnicy, a jednocześnie nie straci się większej części depozytów. Niewygodne i nie do końca skuteczne, ale jak się nie ma co się lubi... Też nie piszę tego z teorii ;-)PozdrawiamVW
Klucznik Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 WitamOczywiscie moj F 75 na statyku bierze samochod na 4-5 m w powietrzu ,ale z tym nie da sie szukac.Zawsze poprawiam PI lub TM.PI z ramą 1x1m jest nawet lekko glębszy od TM.Ale moze to kilkudziesieciokrotny przypadek,zawsze jak znalazlem cos konkretniejszego to tylko TM.Dziadek np. mówi,tu wiem ze jest,byli juz wszyscy nawet z wodociągów i nic nie znalezli.Tm przy pierwszym podejsciu ,bez trudu pokazal.TM jest nudny,niestabilny ale swoje wykonaK. z K.
Dimon Napisano 24 Grudzień 2013 Napisano 24 Grudzień 2013 Klucznik czy nuda oznacza to samo co u mnie? Chodzisz i chodzisz i nic nie ma , czasem wydaje mi sie ze sprzęt nie działa. A po kilku godzinach zaskoczenie i kopanie na 2m.Ja tak mam zawsze. Najlepsze fanty wyszły mi tym sprzętem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.