soldierprzemo Napisano 25 Październik 2013 Autor Share Napisano 25 Październik 2013 witam. co jakiś czas odwiedzam muzeum środkowego nadodrza w świdnicy woj. lubuskie . jest tam pare przedmiotów które emitują złoto. a z opisu przedmiotu można się dowiedzieć że orginały ze szczerego złota znajdują się w muzeum w warszawie i to już sporo lat. dlaczego ja jako pasionat historii swojego regionu nie mogę oglądać orginałów w swoim muzeum tylko w wawie. czyżby złote ozdoby zaliczone zostały do dzieł które się zagubiły w zbiorach muzealnych?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Październik 2013 Share Napisano 25 Październik 2013 Już pal licho pytanie, ale czy Ty czytałeś to co napisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 25 Październik 2013 Share Napisano 25 Październik 2013 Nawet moja obrączka nie Emituje złota :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Październik 2013 Share Napisano 25 Październik 2013 Boś przyoszczędził i na A4 kupowałeś...A ja Przemka serio pytałem, czy widział co Dodaj"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 26 Październik 2013 Share Napisano 26 Październik 2013 zjawisko emisji złota to rzeczywiscie cos nowego...:)Jezeli zabytki sa cenne historycznie dla danego okresu to laduja na pudle" w centralnych muzeach...a swoja drogą jesli chodzi o wartosc czysto finansowa to i zabezpieczenia sa lepsze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.