Skocz do zawartości
  • 0

Część broni (baskila)

zuzia

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No właśnie nie jestem pewien czy to nie część baskili bo kryza jest sporej wielkości pasuje jak ulał do myśliwskiego naboju ale nie jestem pewien .Nie wstawiał bym pytania gdybym nie sprawdił co ro baskilia ale chyba niektórzy zjedli wszystkie rozumy URA BURA .
Napisano
wikipedia Baskila jest częścią broni palnej ładowanej przez złamanie broni. Służy do sztywnego połączenia osady z lufami, a jednocześnie mieści w swoim wnętrzu mechanizm spustowo-uderzeniowy (iglice, sprężyny, spusty i bezpiecznik)"

I pytanie gdzie tu masz te detale o których pisze że to baskila?? i w dodatku mniejsza od pudełka zapałek !!
Napisano
Esterendensen kolego właśnie zobaczyłem co wystawił/a Zuzia i to nie jest nic z broni !!. Dlatego dodałem taki opis , przecież żaden problem napisać w necie Baskila" i zobaczyć jak wygląda oraz z jakich detali się składa i czy to co wystawiam w jakimkolwiek stopniu to przypomina. Jeśli przypomina a nie wiem z jakiej broni zadaję pytanie. I nie wymądrzam się tylko daję do myślenia Zuzi co wystawił/a.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie