Skocz do zawartości
  • 0

Co to za kordzik? sztylet?

tede1981

Pytanie

Napisano

Witam mam możliwość nabyć taki o to kordzik? sztylet? chciałbym się dowiedzieć jaka jest jego pełna nazwa? z jakiego roku? oryginał czy replika? ile warto za niego dać?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki za informację już wiem więcej. A co oryginalności może ktoś wie więcej. Dodam że jest znak wiewiórki i napis ORIGINAL ELCKHORN SOLINGEN
Napisano
Kolega sugeruje, że to fake, a sprzedawca robi fotkę na obrusie, że niby uczciwy wieśniak na allegro sprzedaje - nie wiem skąd takie wnioski :).
Nie jestem specjalista od wersji nie bojowych, ale widziałem niedawno oryginał i dla mnie to co na fotkach nie odbiega od niego. Spotkałem tez chińskie podróbki, ale było widać na pierwszy rzut oka różnice. Warto byłoby wrzucić dokładną fotkę orła, bicia producenta i trawienia na głowni dla pewności.
Napisano

Witam mam możliwość nabyć taki o to kordzik? sztylet? chciałbym się dowiedzieć jaka jest jego pełna nazwa? z jakiego roku? oryginał czy replika? ile warto za niego dać?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie