tede1981 Napisano 14 Wrzesień 2013 Autor Napisano 14 Wrzesień 2013 Witam mam możliwość nabyć taki o to kordzik? sztylet? chciałbym się dowiedzieć jaka jest jego pełna nazwa? z jakiego roku? oryginał czy replika? ile warto za niego dać?
janiszelk Napisano 14 Wrzesień 2013 Napisano 14 Wrzesień 2013 Kordzik Krigsmarine 1938, co do orginalności się nie wypowiem, za mało wiem.
tede1981 Napisano 15 Wrzesień 2013 Autor Napisano 15 Wrzesień 2013 pierwszy raz spotykam się z taką odpowiedzią. Dziwny koleś
tede1981 Napisano 15 Wrzesień 2013 Autor Napisano 15 Wrzesień 2013 Dzięki za informację już wiem więcej. A co oryginalności może ktoś wie więcej. Dodam że jest znak wiewiórki i napis ORIGINAL ELCKHORN SOLINGEN
viator01 Napisano 16 Wrzesień 2013 Napisano 16 Wrzesień 2013 Kolega sugeruje, że to fake, a sprzedawca robi fotkę na obrusie, że niby uczciwy wieśniak na allegro sprzedaje - nie wiem skąd takie wnioski :).Nie jestem specjalista od wersji nie bojowych, ale widziałem niedawno oryginał i dla mnie to co na fotkach nie odbiega od niego. Spotkałem tez chińskie podróbki, ale było widać na pierwszy rzut oka różnice. Warto byłoby wrzucić dokładną fotkę orła, bicia producenta i trawienia na głowni dla pewności.
tede1981 Napisano 14 Wrzesień 2013 Autor Napisano 14 Wrzesień 2013 Witam mam możliwość nabyć taki o to kordzik? sztylet? chciałbym się dowiedzieć jaka jest jego pełna nazwa? z jakiego roku? oryginał czy replika? ile warto za niego dać?
Pytanie
tede1981
Witam mam możliwość nabyć taki o to kordzik? sztylet? chciałbym się dowiedzieć jaka jest jego pełna nazwa? z jakiego roku? oryginał czy replika? ile warto za niego dać?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.