Skocz do zawartości

Allegro - weryfikacja oryginalności vol. 12

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 139
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Czołem Waszmości! Proszę znawców tematu o potwierdzenie autentyczności i przy okazji identyfikacje tego pałasza. Oryginał czy zręcznie postarzana podróba ? Więcej zdjęć w dalszych postach. Pozdrawiam

Napisano
Właściwie jest to szpada francuska oficera piechoty M-1882.W ostatnich czasach bardzo dużo tej i innej broni francuskiej przywozi się do Polski i ceny bardzo spadły,nikomu nie opłacałoby się podrabiać.
Napisano

witam
nabyłem bagnet Perkun wz24 z ruskich magazynów i mam wątpliwości co do okładek , trochę takie nie polskie rozważam czy ruscy czasem nie dorobili ale trochę w to wątpię bo nie wydaje mi się że ruscy remontowali nasze bagnety. Proszę o opinie, w większości 24-ek jakie widziałem okładziny są dopasowane do krawędzi bagnetu i nie wystają a tutaj jak w radomiakach wystają po 1,5 mm od dołu i od głowicy.

Napisano
Tych bagnetów z Kaliningradu widziałem bardzo dużo i wszystkie miały oryginalne okładziny,niektóre dość mocno zniszczone.Sowieci kasowali polskie numery i nabijali swoje /chociaż zdarzały się bagnety bez przebić/ malowali też pochwy a potem całość do gorącego towotu.Natomiast w W.P.remontowano bagnety uszkodzone i wymieniano okładziny,mam taką 24-kę -z biciem na głowicy- ma okładziny wystające i nie posiada osłony ogniowej i ma nakrętkę zatrzasku z nacięciami.W Twoim bagnecie jest wszystko O.K.
Napisano
http://allegro.pl/bagnet-polski-manlicher-95-zbr-krakow-unikat-i3697919107.html uwaga lipa bicia Polskie nabite współcześnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie