Ckschmidt Napisano 10 Wrzesień 2013 Autor Napisano 10 Wrzesień 2013 Witam. Jestem w posiadaniu takiego oto wozu bardzo dużych rozmiarów. Przednie koło 80cm, tył 120cm. Napis na tylnym progu GENIE X SERVICE FORESTIER. Prosze o ewentualną wiadomość komu, kiedy i w jakim celu mógł służyć. Z góry dziękuje. Ckschmidt
XII Napisano 10 Wrzesień 2013 Napisano 10 Wrzesień 2013 Witam,Na moje oko (patrząc na napisy i budowę np. kół) służyć mógł on do wywożenia drzewa (chojaków) z lasu drwalom.Zdrów!
aplyger Napisano 10 Wrzesień 2013 Napisano 10 Wrzesień 2013 Mój znakomity przedmówca prawdopodobnie się nie myli- jest to wóz do zrywki drewna.
derkb Napisano 11 Wrzesień 2013 Napisano 11 Wrzesień 2013 jesli chodzi o budowę to przypomina zwykły chlopski wóz
Pytanie
Ckschmidt
Witam. Jestem w posiadaniu takiego oto wozu bardzo dużych rozmiarów. Przednie koło 80cm, tył 120cm. Napis na tylnym progu GENIE X SERVICE FORESTIER. Prosze o ewentualną wiadomość komu, kiedy i w jakim celu mógł służyć. Z góry dziękuje. Ckschmidt
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.