rodan Napisano 30 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2013 Panowie,niedawno zamieniłem po X latach Benzynę na Diesla. To model-Golf Tdi,z drugiej ręki oczywiście.Wymieniłem wczoraj olej silnikowy filtry.I tu moje pytanie. Czy mam jeszcze dolać po odstaniu sie tego w/w.Czy już zostawić tak jak jest? Dziękuję z gory za wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 30 Sierpień 2013 Share Napisano 30 Sierpień 2013 Sprawdź pasek rozrządu, wtryski, no i zawieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 30 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2013 Wtryski w porządku,zawieszenie ok.Paski po jutrze. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Sierpień 2013 Share Napisano 30 Sierpień 2013 Autor o dolewki oleju pytał...Sprawdź poziom, gdy zassa do filtra- wtedy będziesz wiedział. Z drugiej strony dolewa się wg informacji producenta- winno być jasne, ile litrów powinno wchodzić". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 30 Sierpień 2013 Share Napisano 30 Sierpień 2013 Wymieniając paski to wszyskie plus pompę wodną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 30 Sierpień 2013 Share Napisano 30 Sierpień 2013 w Benzynce oleju nie wymieniałeś ?procedura ta sama :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 30 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2013 Tak.Ale bez pompy wodnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 30 Sierpień 2013 Share Napisano 30 Sierpień 2013 Znasz symbol silnika? Jeśli nie to daj rok produkcji i moc. Do 1.9 TDI w zależności od typu wchodzi od 4do 4,7 litra oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 30 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2013 Już sobie poradziłem.Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.