Skocz do zawartości

Teren Tomaszów Maz - Gdzie szukać ?

rafal1607

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam chciałem zapytać poszukiwaczy którzy chodzą w okolicy Tomaszowa Maz , gdzie warto jest się udac ? może ktoś zna jakieś fajne tereny warte odwiedzeniaw tej okolicy ???? . pzdr
Napisano
Poszperaj po książkach w Bibliotece Miejskiej, przejdź się do Muzeum, Skansenu tam są różne mapy. Nikt Ci nie wystawi miejscówki ot tak, troche pracy własnej.
Napisano
jezeli ma ktoś jakąś starą mape tomaszowa z umocnieniami proszę podesłać link , jezeli ktoś wie gdzie znajduja sie okopy , lub pozostałosci po nich prosze opisac gdzie one sa . Z góry dziekuje .pzdr
Napisano
rozumiem , ze kazdy ma swoje miejscówki , ale nie musi ich konkretnie podawać tylko , zeby np napisał w jakim lesie kopie , mnie-wiecej gdzie . zależy mi bardzo tylko na tym aby ktos sprecyzował miejsce gdzie walczyli i warto tam isc . pzdr
Napisano
Co do prośby kolegi.-A.Zawilski,,Bitwy poolskiego września,,
str.227-Zapora przeciwpancerna pod Tomaszowem Mazowieckim,cyt,,po zaznajomieniu się z terenem swego działania płk Kaliński postanowił zorganizować obronę przeciwpancerną dywizji w oparciu o kompleks leśny na południe od Lubochni, czołem do przebiegającej tędy linii kolejowej Koluszki-Skarżysko,z wysuniętymi czatami bojowymi przed lasy Sangódz i las na zachód od Tomaszowa-Mazowieckiego,,.Uff ,starczy-chodzi tu o 13DP.Jako -taką mapkę znajdziesz na str 281/bitwa 13DP z XVIkorpusem panc dn 6 i 7 września/no a dalej szukaj sam.
Napisano
Jeśli sam byś trafił na miejscówkę gdzie wychodzą ciekawe fanty,jakby ktoś na forum zadał takie pytanie jak Twoje to napisałbyś mu?podał lokalizacje?
Nie.Trzepałbyś miejsce przez kupe czasu aż by nic nie wychodziło i dopiero może wtedy byś napisał namiary.

W tej pasji nic nie ma na tacy:)
Napisano
Tez prawda sam mam 2 fajne miejscowki gdzie fajne fanty wychodza , ale niestety juz sie koncza i szukam kolejnych , takze jakby ktos chciał się podzielic to prosze pisac :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie