Otrzymałem te fotografie od dziadka mej dziewczyny. Na zdjęciu jest ojciec dziadka. Próbuje ustalić z jakiej jednostki mógł pochodzić i ewentualnie określić szlak wrześniowy jego jednostki? Niestety to jedyny dokument jaki się ostał do tej pory po pradziadku mej dziewczyny. Otrzymałem jeszcze tylko szczątkowe informacje iż prawdopodobnie służbę czynną odbywał w Modlinie (jak mniemam z tego okresu pochodzi zdjęcie),i ponoć jako rezerwista w 1939 roku walczył w artylerii również w Modlinie.
Pytanie
hando_83
Otrzymałem te fotografie od dziadka mej dziewczyny. Na zdjęciu jest ojciec dziadka. Próbuje ustalić z jakiej jednostki mógł pochodzić i ewentualnie określić szlak wrześniowy jego jednostki? Niestety to jedyny dokument jaki się ostał do tej pory po pradziadku mej dziewczyny.
Otrzymałem jeszcze tylko szczątkowe informacje iż prawdopodobnie służbę czynną odbywał w Modlinie (jak mniemam z tego okresu pochodzi zdjęcie),i ponoć jako rezerwista w 1939 roku walczył w artylerii również w Modlinie.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.