piotrek vickers Napisano 14 Sierpień 2013 Autor Napisano 14 Sierpień 2013 Witam, w lutym kupiłem Proximę 5.0 . chciałbym kupić do niej akumulatorki z ładowarką żeby było ekonomiczniej i ekologiczniej. Jakie akumulatorki polecacie?pzdr
KrisssK Napisano 15 Sierpień 2013 Napisano 15 Sierpień 2013 Można prosić o samodzielne użycie np. Google?
piotrek vickers Napisano 15 Sierpień 2013 Autor Napisano 15 Sierpień 2013 Buraków o pomoc nie prosiłem
psg-1 Napisano 15 Sierpień 2013 Napisano 15 Sierpień 2013 proszehttps://www.google.pl/search?q=sanyo+enelop&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=crNa przyszłość delikatniej z językiem ludzie chcą ci pomóc a ty tak.... nieładnie,a i kartonem w głowę oberwać można od adminapozdrawiam
kotek1945 Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 Burak to taka osoba jak TY. Skoro nie umie poszanować innych .Troszkę kultury Osobistej Kolego obowiązuje.Pozdrawiam
krzysiek9559 Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 Pewnych rzeczy trudno ogarnąć, zawsze myślałem że na tym forum jest elita i dalej tak myślę,ten incydent to było jakieś może przejęzyczenie. To prawda znajdują się w tej elicie ludzie mądrzy, z ogromną pasjaą i wiedzą nie tylko historyczną, i wiem że każdy chce pomóc. Mamy się szanować, nie ważne kto ile ma lat, ja akurat do młodych nie należę bo z nicku rocznik znacie. Dziękuje tym co niejednokrotnie ważniejsze sprawy odkładają na bok by niejdnego zadowolić swoją wiedzą i odpowiedzią na dany temat. Z poważaniem krzysiek9559 d.m.r
sid30 Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 ale bierz Eneloop 1200 inne sobie odpuść bo kiepsko trzymają
AoT_Hunter_PL Napisano 18 Sierpień 2013 Napisano 18 Sierpień 2013 Chyba kolego coś ci się pomyliło osobiście mam do różnego użytku enelopy 2000mAh i są to najlepsze aku jakie mogą być.Realna pojemność ,dobra wydajność prądowa, długa żywotność i mogą długo trzymać stojąc nie używane.
sid30 Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 sorki sprawdziłem, faktycznie maja 2000. Ostatnio kupiłem tanio na all 900 i są do d....:)wsadziłem je do pilotów od tv
krank Napisano 20 Sierpień 2013 Napisano 20 Sierpień 2013 Osobiście polecam akumulatory Varta READY2USE 2600 mAh, testowałem wiele marek i pojemności(również czarne enellopy). Varta jak dla mnie wypadła najlepiej. Zrobione są w tej samej technologi co Sanyo przy czym mają bardzo wysoką pojemność. Co najważniejsze wytrzymują powyżej 500 cykli ładowania/rozładowania. Mają około 40% wyższą pojemność niż popularne Sanyo. Cena również nie jest wygórowana bo ok. 50zł myślę że warto rozważyć je przy zakupie akumulatorów.
JanJensen Napisano 21 Sierpień 2013 Napisano 21 Sierpień 2013 Witam,Widziałem Eneloopy 4 sztuki+ładowarkę za ok 60 PLN. To co mnie denerwuje, to fakt, że nigdzie, gdzie występuje większa pojemność lub pewniak kilkuset cykli ładowania nie ma ładowarki na 6 sztuk. A kupować 2 lub 3 zestawy mija się z celem, bowiem instrukcja proximy wyraźnie mówi, żeby były jednakowo naładowane, a ładowarki mogą się nieznacznie różnić.Ktoś widział taki zestaw 6 aku + ładowarka?
AoT_Hunter_PL Napisano 23 Sierpień 2013 Napisano 23 Sierpień 2013 Kolego nie panikuj spokojnie możesz jedna ładowarką naładować 4x a potem kolejne 2.
adamtyc Napisano 23 Sierpień 2013 Napisano 23 Sierpień 2013 Ładowarki mikroprocesorowe, a taką należy kupić tak i tak ładują każde ogniwo indywidualnie ,wiec w czym problem. TOP CRAFT MD 10359 - ładowarka za małą kasę i bardzo niedoceniana (to nie jest reklama).
pterodaktyl Napisano 24 Sierpień 2013 Napisano 24 Sierpień 2013 Jest wyjście z impasu" (z matni parzystych pakietów). Dobrać wykrywacz. X-terra (jeden pakiet) , F70/75 (jeden pakiet) , T2 (jeden pakiet) , VX-3/V3i/MXTpro (dwa pakiety) , Sovereign GT (dwa pakiety) , G/Gold mmax (dwa pakiety) , Tejon/Lobo/Deleon (dwa pakiety).
alex_2013 Napisano 25 Sierpień 2013 Napisano 25 Sierpień 2013 to juz kup eneloopy 2500 te czarne niewielka roznica w cenie, mam je w etracu 6 szt okolo 14 h pracy
cheetah Napisano 26 Sierpień 2013 Napisano 26 Sierpień 2013 @ JanJensen:Przede wszystkim ładowarkę warto kupić niezależnie od akumulatorów. Powinna być:• z niezależnymi torami ładowania • mikroprocesorowaWarto by miała oprócz standardowego ładowania:• formowanie akumulatorów• rozładowanieMoże być przykładowo coś w klimacie BC-700 czy BC-900I nie stresuj się, RUTUS będzie pracował poprawnie nawet jak mu pomieszasz różne aku w pojemniku, tyle, że będzie pracował tak długo, na ile starczy ładunku w najsłabszym akumulatorze. Dlatego warto stosować takie same akumulatory.Jak ładowarka jest portowa portowa i ma prądy ładowania zależne od ilości ogniw, to można przecież ładować po trzy i wtedy będą równo naładowane... ;)@ adamtyc:To prawda, że ładowarki mikroprocesorowe ładują każde ogniwo oddzielnie, tyle, że w zależności od modelu będzie to albo prąd niezależny od ilości włożonych ogniw (zwykle), albo zależny (zdarzają się takie modele). Jeśli zależny, to ładując różne ilości ogniw, np. 2 i 4 otrzymamy różne naładowania. Różnica niewielka chyba jest, ale jest.
fuks_ag Napisano 4 Wrzesień 2013 Napisano 4 Wrzesień 2013 ładowarki te tansze ładują po dwa aku w szeregu,akumulatorków nie stosować w pilotach zegarkach miernikach itd, bo dość łatwo przekroczą granicę 1.1V a po takich zabiegach stracą pojemność.Lepsza funkcja oświeżania formowanie ogniw to się stosowało dawno temu w ni-cd następne żródła prądu NI-MH LI-ION itd nie mają efektu pamięci polecam temat wszystko o aku i ładowarkach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.