Skocz do zawartości

akumulatorki do proximy

piotrek vickers

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

prosze
https://www.google.pl/search?q=sanyo+enelop&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr

Na przyszłość delikatniej z językiem ludzie chcą ci pomóc a ty tak.... nieładnie,a i kartonem w głowę oberwać można od admina
pozdrawiam

Napisano
Pewnych rzeczy trudno ogarnąć, zawsze myślałem że na tym forum jest elita i dalej tak myślę,ten incydent to było jakieś może przejęzyczenie. To prawda znajdują się w tej elicie ludzie mądrzy, z ogromną pasjaą i wiedzą nie tylko historyczną, i wiem że każdy chce pomóc. Mamy się szanować, nie ważne kto ile ma lat, ja akurat do młodych nie należę bo z nicku rocznik znacie. Dziękuje tym co niejednokrotnie ważniejsze sprawy odkładają na bok by niejdnego zadowolić swoją wiedzą i odpowiedzią na dany temat. Z poważaniem krzysiek9559 d.m.r
Napisano
Chyba kolego coś ci się pomyliło osobiście mam do różnego użytku enelopy 2000mAh i są to najlepsze aku jakie mogą być.

Realna pojemność ,dobra wydajność prądowa, długa żywotność i mogą długo trzymać stojąc nie używane.
Napisano

Osobiście polecam akumulatory Varta READY2USE 2600 mAh, testowałem wiele marek i pojemności(również czarne enellopy). Varta jak dla mnie wypadła najlepiej. Zrobione są w tej samej technologi co Sanyo przy czym mają bardzo wysoką pojemność. Co najważniejsze wytrzymują powyżej 500 cykli ładowania/rozładowania. Mają około 40% wyższą pojemność niż popularne Sanyo. Cena również nie jest wygórowana bo ok. 50zł myślę że warto rozważyć je przy zakupie akumulatorów.

Napisano
Witam,

Widziałem Eneloopy 4 sztuki+ładowarkę za ok 60 PLN. To co mnie denerwuje, to fakt, że nigdzie, gdzie występuje większa pojemność lub pewniak kilkuset cykli ładowania nie ma ładowarki na 6 sztuk. A kupować 2 lub 3 zestawy mija się z celem, bowiem instrukcja proximy wyraźnie mówi, żeby były jednakowo naładowane, a ładowarki mogą się nieznacznie różnić.
Ktoś widział taki zestaw 6 aku + ładowarka?
Napisano
Ładowarki mikroprocesorowe, a taką należy kupić tak i tak ładują każde ogniwo indywidualnie ,wiec w czym problem. TOP CRAFT MD 10359 - ładowarka za małą kasę i bardzo niedoceniana (to nie jest reklama).
Napisano
Jest wyjście z impasu" (z matni parzystych pakietów). Dobrać wykrywacz. X-terra (jeden pakiet) , F70/75 (jeden pakiet) , T2 (jeden pakiet) , VX-3/V3i/MXTpro (dwa pakiety) , Sovereign GT (dwa pakiety) , G/Gold mmax (dwa pakiety) , Tejon/Lobo/Deleon (dwa pakiety).
Napisano
@ JanJensen:

Przede wszystkim ładowarkę warto kupić niezależnie od akumulatorów.

Powinna być:
• z niezależnymi torami ładowania
• mikroprocesorowa

Warto by miała oprócz standardowego ładowania:
• formowanie akumulatorów
• rozładowanie

Może być przykładowo coś w klimacie BC-700 czy BC-900

I nie stresuj się, RUTUS będzie pracował poprawnie nawet jak mu pomieszasz różne aku w pojemniku, tyle, że będzie pracował tak długo, na ile starczy ładunku w najsłabszym akumulatorze. Dlatego warto stosować takie same akumulatory.

Jak ładowarka jest portowa portowa i ma prądy ładowania zależne od ilości ogniw, to można przecież ładować po trzy i wtedy będą równo naładowane... ;)

@ adamtyc:

To prawda, że ładowarki mikroprocesorowe ładują każde ogniwo oddzielnie, tyle, że w zależności od modelu będzie to albo prąd niezależny od ilości włożonych ogniw (zwykle), albo zależny (zdarzają się takie modele). Jeśli zależny, to ładując różne ilości ogniw, np. 2 i 4 otrzymamy różne naładowania. Różnica niewielka chyba jest, ale jest.
  • 2 weeks later...
Napisano
ładowarki te tansze ładują po dwa aku w szeregu,
akumulatorków nie stosować w pilotach zegarkach miernikach itd, bo dość łatwo przekroczą granicę 1.1V a po takich zabiegach stracą pojemność.
Lepsza funkcja oświeżania formowanie ogniw to się stosowało dawno temu w ni-cd następne żródła prądu NI-MH LI-ION itd nie mają efektu pamięci
polecam temat wszystko o aku i ładowarkach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie