gibgibon Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Witam, nie wiem czy to dobry dział ale chciałbym się zapytać jaki lakier byłby odpowiedni do pomalowania hełmu radzieckiego wz. 40? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 Jakikolwiek z rodzajów Paraloidu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 8 Sierpień 2013 Share Napisano 8 Sierpień 2013 Codzi Ci o konserwację , czy o odcień koloru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 9 Sierpień 2013 Share Napisano 9 Sierpień 2013 Rzeczywiście, bo jak do pomalowania dla nadania koloru, to jest problem. Te hełmy były w różnych odcieniach. Ja spotkałem się z opinią, że najbardziej pasuje RAL 6010 lub 6017. Powinna to być zieleń jabłkowa lub groszkowa - cokolwiek by to nie znaczyło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 9 Sierpień 2013 Share Napisano 9 Sierpień 2013 Można też kupić farbę modelarską (koszt jednej 5-7zł dwie to max na hałer) Jest kolor Russian Armour" - nieźle pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gibgibon Napisano 10 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2013 Panowie hełm już pomalowany w lakierni dobrali całkiem ładny ciemny zielony groszkowy (matowy, dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.