Skocz do zawartości

Ursus A

Gość Marcin100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy zachował się ten samochód w całości lub w kawałku? A może ktoś ma jakąś instrukcję, albo katalog części tego pojazdu?
Napisano
No wlasnie. Skoro nie ma zainteresowania odbudowa ciezarowek, to moze trzeba zgromadzic grupe pasjonatow i to zrobic. Jestem przekonany, ze udaloby sie zgromadzic sporo oryginalnych podzespolow takich samochodow jak PF 618, PF 621, czy Ursusa A. Trzeba by tylko ruszyc tylki. Z doswiadczenia wiem, ze czesci ciezarowek nie ciesza sie takim zainteresowaniem jak czesci broni panc., ...a cena zlomu idzie w gore. Czasu zatem jest coraz mniej.
Napisano
Znam ten link, ale dzieki.

Wyglada na to, ze nie ma nawet kawalka Ursusa (to znaczy kawalek jest). Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze skali przedsiewziecia, pewnie beda problemy ze zdobyciem nawet jakiejs dokumentacji. A moze ktos ma jakas instrukcje obslugi albo katalog czesci? A co z PF 618 i PF 621? Podobno 621 jest kilka, a 618 zachowal sie autobus. Moze ktos ma zdjecia?
Napisano
Autobus PF 618 można obejrzeć Przy ul. Zelaznej w Muzeum przemysłu. Mam gdzieś fotkę. Wrzucję ją jesli znajdę.
Niestety egzemplaż ten nie został zby starannie odrestaurowany. To samo muzeum ma na w magazynie PF 621 R (też ma fotkę :) ) z kanciastą szoferką oraz PF 621 L w ostatniej bardziej nowoczesnej (opływowej) wersji. Może mają coś jeszcze, ale niestety nic mi o tym nie wiadomo. Ponoć zachowało się jaszcze kilka strażackich PF 621 L.
  • 6 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie