Skocz do zawartości
  • 0

klamra od pasa

gostek3

Pytanie

Napisano

witam. jestem tu nowy i tak też się składa, że dopiero zaczynam przygodę. znalazłem tę klamrę na Podlasiu. wymiary to ok. 8,5x5,5 cm. wydaje mi się, że jest z miedzi, ale pewności nie mam. w pobliżu znalazłem też 1 pfenniga z 1890 proszę o pełną identyfikację, z góry dziękuję, wojtek

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wczoraj znalazłem orzełka, szkoda że bez jednej łapy, wygląda na polski ale na 99% jest z miedzi, nie znalazłem podobnego wzoru, może oprócz szponu jeszcze coś odpadło, a może źle szukałem ?

Napisano
A czemu to krzyż nie może mieć nic wspólnego z Rosją. Sierp i młot wprowadził dopiero Lenin z kolegami.
Zobacz jak wyglądały regalia carów rosyjskich http://www.kreml.ru/en/collection/regalia/
Napisano

witam. jestem tu nowy i tak też się składa, że dopiero zaczynam przygodę. znalazłem tę klamrę na Podlasiu. wymiary to ok. 8,5x5,5 cm. wydaje mi się, że jest z miedzi, ale pewności nie mam. w pobliżu znalazłem też 1 pfenniga z 1890 proszę o pełną identyfikację, z góry dziękuję, wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie