aplyger Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 Serdecznie przepraszam Szanownych Kolegów za moje wczorajsze obraźliwe wpisy. Szczerze przyznam, że byłem po kilku browarkach, choć to nie jest dobre wytłumaczenie... Jest mi wstyd tym bardziej, że obraziłem akurat Kolegów nie znanych na forum z awanturnictwa i pieniactwa. Jeszcze raz przepraszam. Co do monety, to Kolega Rudylisek udzielił odpowiedzi na tyle bliskiej, że można ją uznać za zadowalającą. Gwoli ścisłości dodam jednak, że jest to moneta chińska, wybita na meksykańskim dolarze i używana w Chinach. Hieroglify 潮 朝 świadczą, że była ona wybita w dystrykcie Chao prowincji Fu-jien.
rudylisek Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 Aplyger, nic się nie stało. Rozumiem Twoje intencje i sprawy nie ma. Zaszło nieporozumienie z mojej winy. Proponuję aby pytanie zadał teraz filip1601 bo poprawnie i szybko dał odpowiedź na moją wczorajszą zagadkę. Pozdrawiam :)
filip1601 Napisano 20 Wrzesień 2013 Napisano 20 Wrzesień 2013 Nie jestem w temacie bo nie wchodziłem na forum kilka dni i nie wiem o co kaman ,poza tym ,że chyba brakuje kilku wpisów.Łatwa zagadka na rozruszanie mózgownicy :)
margor Napisano 20 Wrzesień 2013 Napisano 20 Wrzesień 2013 No to chyba za dużo nie straciliśmy ;)Co do zagadki to próbne 10 złotych (klamry) 1934-38 ?
margor Napisano 22 Wrzesień 2013 Napisano 22 Wrzesień 2013 Orzełek podobny ale to nie to - podpowiedź wyjaśni sprawę :)
rudylisek Napisano 24 Wrzesień 2013 Napisano 24 Wrzesień 2013 brawo!dokładnie to 8 groszy (dwuzłotówka)August III , prawdopodobnie 1753
filip1601 Napisano 25 Wrzesień 2013 Napisano 25 Wrzesień 2013 Była fryzurka ,to teraz ubranko :)pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.