SHADOR Napisano 17 Lipiec 2013 Autor Napisano 17 Lipiec 2013 Troche czasu spędziłem w necie, ale nie udało mi się ani wydatować, ani ustalić potencjalnego wzoru tego orzełka.Spotkał się ktoś z podobnym i jest w stanie powiedzieć coś więcej?Sygnatur brak,Wymiary szer.23mm, wys. 26mmMocowany na krótką szpilkę.Za pomoc wielkie dzięki.pozdr
SHADOR Napisano 17 Lipiec 2013 Autor Napisano 17 Lipiec 2013 Troche czasu spędziłem w necie, ale nie udało mi się ani wydatować, ani ustalić potencjalnego wzoru tego orzełka.Spotkał się ktoś z podobnym i jest w stanie powiedzieć coś więcej?Sygnatur brak,Wymiary szer.23mm, wys. 26mmMocowany na krótką szpilkę.Za pomoc wielkie dzięki.pozdr
viator01 Napisano 17 Lipiec 2013 Napisano 17 Lipiec 2013 Nie wiem co to za wzór może być, ale podobny jest do orła z czasów Przemysła II oraz Zygmunta Augusta.
SHADOR Napisano 17 Lipiec 2013 Autor Napisano 17 Lipiec 2013 Raczej celuję w międzywojnie więc każdy wcześniejszy okres będzie miłą niespodzianką :)
viator01 Napisano 17 Lipiec 2013 Napisano 17 Lipiec 2013 Wykonanie prawdopodobnie późniejsze, nie wiem tylko skąd ten wzór, może warto w powstaniach śląskich czy wielkopolskim pogrzebać.
Kasjan2000 Napisano 18 Lipiec 2013 Napisano 18 Lipiec 2013 To jeden z licznych wzorów orzełków patriotycznych produkowanych masowo we wczesnych latach 90-tych. Ten mocowany na pin. Obecnie wysyp tego typu twórczości na znanym portalu.
Pytanie
SHADOR
Troche czasu spędziłem w necie, ale nie udało mi się ani wydatować, ani ustalić potencjalnego wzoru tego orzełka.
Spotkał się ktoś z podobnym i jest w stanie powiedzieć coś więcej?
Sygnatur brak,
Wymiary szer.23mm, wys. 26mm
Mocowany na krótką szpilkę.
Za pomoc wielkie dzięki.
pozdr
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.