tofi1987 Napisano 6 Lipiec 2013 Autor Napisano 6 Lipiec 2013 Witam kolegów. Nurtuje mnie jedna sprawa. Myślę o zakupie Minelaba Explorera Se Pro,ceny tych wykrywek są bardzo zróżnicowane (Polska,USA,WB) sami wiecie.Ostatnio spotkałem się z wypowiedziami, że tak duża różnica cen spowodowana jest tym, że Minelab produkuje różne wersje swoich wykrywaczy różne na poszczególne kraje:/Niby związane jest to z glebą, warunkami itp. Może któryś z kolegów który śmiga z Se Pro(najlepiej zakupionym poza naszymi granicami) wypowie się na ten temat. Różnice w cenie są duże bo np. obecnie na znanym portalu aukcyjnym można go kupić za 3500zł (Nowy sprowadzony z USA,),a u Nas za taki zestaw ponad 4000zł sobie życzą. Nie chce mi się wierzyć, że taka różnica w cenie spowodowana jest dostosowaniem wykrywacza do Polskich warunków. Proszę o odpowiedz.
k-szela Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 Z tymi wersjami to raczej nie możliwe ( wykrywacze te mają układy które pozwalają dostosować do każdych warunków ) jeżeli już to będą to tylko różnice wyposażeniu lub dodatkach np. pierwotnie minelab x-terra 705 gold pack miał być tylko na rynek USA jednak jest już osiągalny w Polsce. Jeżeli chodzi o cenę Explorer Se Pro to jest to już model nie produkowany i sklepy np. kellyco wyprzedawały swoje zapasy za cenę poniżej 1000$ tak więc, w Polsce nowego już nie kupisz chyba że właśnie sprowadzony z USA. Jeżeli chodzi o różnicę cenową to Polska to taki dziwny kraj że mniej zarabiamy, a więcej za wszystko płacimy, dlatego kombinujemy co by było taniej:D
tofi1987 Napisano 7 Lipiec 2013 Autor Napisano 7 Lipiec 2013 teraz trzeba dać 1095$ + koszty przesyłki.Dzięki za odpowiedz.Dziwi mnie tylko tak niska cena tego zestawu http://allegro.pl/minelab-explorer-se-professional-i3350229530.html .Po moich wyliczeniach wychodzi taniej niż jak bym sam go chciał ściągnąć do siebie ze stanów.Zestaw taki sam jaki proponuje kellyco w cenie 1095$.
k-szela Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 Nic tylko brać ja kupowałem od tego sprzedającego Spectre VX3, mogę tylko polecić, sam bym wziął tego explorera tylko że teraz lipa z kasą i zakup lepszej wykrywki odkładam na koniec roku biorę pod uwagę powrót do MXT w wersji PRO lub Spectry VX3. Pozdro.
tofi1987 Napisano 28 Lipiec 2013 Autor Napisano 28 Lipiec 2013 Witam,nie będe zakładał nowego wątku.Interesują mnie daty rozpoczęcia oraz zakończenia produkcji: -minelab explorer se-minelab explorer se pro -minelab e-tracJest ktoś obeznany w w/w temacie ? :)
pni Napisano 30 Lipiec 2013 Napisano 30 Lipiec 2013 Poczyń wysiłek i odwiedź stronę minelaba wystarczy wpisać w google. Na marginesie E trac jest jeszcze w produkcji.
tofi1987 Napisano 31 Lipiec 2013 Autor Napisano 31 Lipiec 2013 Tyle to ja wiem...A na stronie producenta nie mogę nic znaleść:(.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.