fanatyk6 Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 jesli hodzi o zd prezentowane przez K.Abt. to czesc nozna sobie sciagnac z www.achtungpanzer.com - wzgorza seelow
ziomek11 Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Czyzby 30km od Barwic koło Koszalina? ale wtedy nie pasuje te 60 parę do Berlina...
zelig Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 ... jest to rozjazd dróg w Osinowie (100 km na południe od Szczecina). Barwalde to Mieszkowice, Siekierki 10, Cedynia 7 km. Te zabudowania w tle to fabryka (podobno papiernia) istnieją do dziś, w tym miejscu jest teraz przygraniczne targowisko. Pozostałe fotki krajobrazami pasują do tamtych okolic."Co do krzyżówki - to jest cytat z mejla, który dostałem onegdaj od niejakiego Wojtka (przy okazji pozdrowienia).
J-23 Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 dzięki, wzajemnie pozdrawiam. Niestety nie mogę dołączyć zdjęcia które zrobiłem dokładnie w tym samym miejscu tylko 60 lat później ale udało mi się odnaleźć inne bardzo podobne. To wojenne zostało zrobione z miejsca gdzie obecnie stoi ta niebieska (nie będę robił reklamy) stacja paliw. http://www.wandern-in-brandenburg.de/02/05/04.html
zelig Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 A to Ty łobuzie! :D dzięki za foto. Szkoda, że się nie zdekonspirowałeś wcześniej lub się nie przypominałeś - wysyłałbym Ci fragmenty z Twoich rejonów, a tak, większość gdzieś się już pozapominała.. Lecz jednak - ACHTUNG! - oto wyzwanie z podobnego cyklu... >>
zelig Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 Plus kolejny obrazek - Welcome in Germany - którego zagadkę udało mi się już trochę rozwiązać. Na zbliżeniu widać dużą podpowiedź...
zelig Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 ... pod bilbordem powitalnym* jest drogowskaz Szenlanke 16 km". Szenlanke czyli Trzcianka - http://nona.net/features/map/placedetail.830526/Trzcianka/ - leżąca przy granicy Polski (Wielkopolski) i Niemiec. Taka odległość (i ta graniczniość" informacji) wskazywałaby, że to ujęcie ruscy zrobili w...* dla nieznających rus: Oto one - przeklęte Niemcy" :)
zelig Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 ...w Czarnkowie, mapa mówi co prawda o 18 km, ale innego wariantu o podobnym dystansie tam raczej nie ma.Jeśli ta chałupka w (domniemanym) Czarnkowie dziś jeszcze stoi - to byłoby dopiero zdjęcie!
J-23 Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 tak to mnie Centrala zakonspirowała pod tym kryptonimem. Jeśli tylko będziesz miał coś z mojego rejonu (PomZach) to dawaj, z wdzięcznością przyjmę. A co do tych drogowskazów w scenerii zimowej to stawiam na rejon Człopy.
crimson Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Witam, to zdjęcie z drogowskazem na Berlin - 200km (110 do Kostrzynia). To mogłoby być zrobione gdzieś na przedmieściach Stargardu Szczecińskiego (?) Obok - nieudolnie wykonany dowód tej tezy... ;))Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.