Mauser1918 Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 Dostałem od znajomego taki Kubek Pruski. Obstawiam I połowę XIX wieku. Mógł on należeć do kogos ważnego? czy poprostu był to kubek oficerski?
Brat Pit Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Korabkow, ale o co chodzi?Sama duża litera się robi?
Mauser1918 Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 Dostałem od znajomego taki Kubek Pruski. Obstawiam I połowę XIX wieku. Mógł on należeć do kogos ważnego? czy poprostu był to kubek oficerski?
Korabkow Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Ani oficerski,ani nie należący do kogoś ważnego i nie z Ipołowy XIX wieku.Kubek cynowy pamiątkowy ,masowo produkowane z przedstawieniami obiektów z różnych miast Niemiec.Okres najwcześniej koniec XIX wieku do II wojny.
Brat Pit Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Panowie, na litość...Pruski, to był dziedzic. Kubek może być najwyżej pruski" przez małe p".
Question
Mauser1918
Dostałem od znajomego taki Kubek Pruski. Obstawiam I połowę XIX wieku. Mógł on należeć do kogos ważnego? czy poprostu był to kubek oficerski?
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.