Mauser1918 Napisano 4 Czerwiec 2013 Autor Napisano 4 Czerwiec 2013 Dostałem od znajomego taki Kubek Pruski. Obstawiam I połowę XIX wieku. Mógł on należeć do kogos ważnego? czy poprostu był to kubek oficerski?
Brat Pit Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 Korabkow, ale o co chodzi?Sama duża litera się robi?
Mauser1918 Napisano 4 Czerwiec 2013 Autor Napisano 4 Czerwiec 2013 Dostałem od znajomego taki Kubek Pruski. Obstawiam I połowę XIX wieku. Mógł on należeć do kogos ważnego? czy poprostu był to kubek oficerski?
Korabkow Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Ani oficerski,ani nie należący do kogoś ważnego i nie z Ipołowy XIX wieku.Kubek cynowy pamiątkowy ,masowo produkowane z przedstawieniami obiektów z różnych miast Niemiec.Okres najwcześniej koniec XIX wieku do II wojny.
Brat Pit Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Panowie, na litość...Pruski, to był dziedzic. Kubek może być najwyżej pruski" przez małe p".
Pytanie
Mauser1918
Dostałem od znajomego taki Kubek Pruski. Obstawiam I połowę XIX wieku. Mógł on należeć do kogos ważnego? czy poprostu był to kubek oficerski?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.