Skocz do zawartości
  • 0

Czy to strzelba?

gintero

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich
Czy ktoś by pomógł zidentyfikować ten wykopek. Za wszelkie sugestie będę wdzięczny. Wydaje mi się, że to 16 mm.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na pewno to nie jest strzelba,pod lufą masz wejście na hydraulikę jak się nie mylę,raczej jakieś działko samolotowe,jak kolega poniżej napisał zmierz dokładnie kaliber.
Napisano
Na pierwszy rzut oka wygląda na jakiś rodzaj strzelby myśliwskiej samopowtarzalnej . Takie strzelby miały magazynek rurowy pod lufą . Ale to tylko takie moje dywagacje .
Napisano
Może kolega zrobić zdj,tej części broni pod lufą od frontu i z boku i podać wymiary całej broni tzn.szerokość i długość.Mateusz niektóre działka posiadały spust i był montowany do niego mechanizm,który bezpośrednio był połączony z drążkiem samolotu,zabudowane wyglądają jakby tego spustu tam nie było,przykład bronie MK" różnego kalibru poczynając od 30mm.Co do broni,bardzo zaciekawiło mnie sposób przeładowania broni za pomocą korby o ile korba w tej broni pełniła taką funkcję.
Napisano
Mateusz_Zambrów
ładnie to tak 3 konto robić ? 2 bany teraz na 3 pora a multi....
tak ogólnie to ja tam miejsca na magazynek jakoś nie widzę.To wygląda na pompkę raczej,jak tam komora nabojowa wygląda ?
Napisano

Witam ponownie
Lotnictwo raczej odpada. Kaliber raczej 16mm. Długość lufy tylko 26 cm. Długość tej części na ostatnim zdjęciu 22 cm. Otwór ma wymiary ok. 7cm na 2,5 cm. Mnie też trapi ta korbka.

Napisano
zrób porządne zdjęcia
wymiary okna rzutowego
sprężyna - śruba ? chowana w kolbie

gniazdo na potencjalny magazynek rurowy - średnica pełna fotka - bez lufy by było widać sprężyna - śruba i korba
Napisano
super paput wstrzeliłeś się w 10 gratulacje :-) a tu troszkę więcej na temat tej broni
http://forums.gunboards.com/showthread.php?262846-The-Walther-automatic-shotgun

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie