220V Napisano 11 Maj 2013 Autor Napisano 11 Maj 2013 Witam,od pewnego czasu myślę o zmianie sprzętu,czytam fora i wiem że były już takie tematy ale to większość sprzed kilku lat.Solarisa mam już chyba 5lat i uważam że wycisnąłem z niego wszystko co się dało na starych miejscówkach.Potrzebuje sprzęt na kolorową drobnicę, ewentualnie o znamionach uniwersalności (jak Solaris).W grę wchodzą nowe jak i używki w okolicy 2000zł.Czy w tych pieniądzach znajdę coś godnego uwagi?Co możecie poradzić?
marian1984 Napisano 11 Maj 2013 Napisano 11 Maj 2013 Argo 3 + DD, może coś z nowych większych cewek dobrać od razu przy zakupie, żebyś nie musiał kombinować później i mieć dwóch cewek w tym jedną nie potrzebną.
220V Napisano 11 Maj 2013 Autor Napisano 11 Maj 2013 Ogólnie jestem bardzo zadowolony z Rutusa,ale co do nowych jego modeli jakoś na forach dużo piszą o niedopracowaniu tych modeli i mam pewne obawy:słabe stelaże, słabe wtyczki do sond, jakieś fałszywe wzbudzenia w związku z tym itp....mam mieszane uczucia!Myślałem o jakimś Tesoro, albo Garret AT PRO, może coś z Fishera? Nowe Rutusy niby też ,ale mam obawy. Minelabów nie chcę - ciężkie to, nieporęczne, kakofonia dzwięków (pomijam Sove GT) - to mi totalnie nie leży!
alex_2013 Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 co do rutusa to bym nie mial obaw, wszak serwis chwala pod niebiosa. A z ocena minelabów nie przeginaj, kakofonii tez nie ma, mam pieknie ustawiony na 2 tonach i bije wszystko co wymieniłes:)odpusc sobie te modele i marki wez albo rutusa albo minelaba
sza.man Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 Skoro sprzęt ma być do czesania przeszukanych już miejscówek to podejdź do sprawy metodycznie i wybierz wykrywacz możliwie jak najbardziej ''inny'' od solarki; czyli na przykład z dużo wyższą częstotliwością. At pro to chyba dobry pomysł; jak się nie spodoba to sprzedasz praktycznie bez straty i...w końcu i tak kupisz minelaba, bo to najlepsze drobnicowce:)
220V Napisano 12 Maj 2013 Autor Napisano 12 Maj 2013 Nie mówię że minelaby są złekoledzy mają te sprzęty więc miałem okazję zapoznać się nieco z EX II, Soverige GT, Quatro.Niestety ich wyważenie i ciężar nie dają przyjemności szukania, poza tym nie trawię wielotonowej id dźwiękowej (może da się to wyłączyć - tego nie wiem).Dlatego tej marki na razie nie biorę pod uwagę mimo wielu ich zalet.Zaciekawił mnie Tesoro Tejon z podwójną dyskryminacją (czy to przydatna sprawa jest?),no i Ate Pro wydaje się ciekawą propozycją,chyba że jeszcze coś godnego uwagi w tych pieniądzach mozecie podpowiedzieć.
k-szela Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 Miałem wiele wykrywaczy: tesoro eldorado, minelaba musketer adv., sov. gt, x-terre 30 i 705, garretta ace 300 i euroace , white`s mxt 300, white`s spectra vx3 i coinmaster pro ( tego mam obecnie ), jednak najlepiej wspominam MXT i jego polecam, sprzęt prosty w obsłudze i z cewką 9,5 lub 6x10 bardzo dobrze wyważony. Teraz zastanawiam się nad MXT PRO 549£ + osłona ceki 10£ + przesyłka 34£ , przed żniwami chciałbym kupić:D. najlepiej podobała mi się w nim szybkość reakcji, choć miałem ustawionego VX3 by recovery speed było podobne to jednak nie było to samo. Jedyną wadą jest ciężar cewki 300.
220V Napisano 12 Maj 2013 Autor Napisano 12 Maj 2013 Uwagi doświadczonych użytkowników są bardzo cenne, za co dziękujęale chyba Whites MXT jest poza moim budżetem jaki planuję przeznaczyć na wymianę sprzętu.
MilKam88 Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 Witam,co do Rutusa to również miałem Solarisa ver. 2004. Aktualnie mam Argo 3.0 i jestem bardzo zadowolony. Nie masz co się obawiać konstrukcji bo jest bardzo solidna. Sprzęt jest bardzo stabilny i głęboki. Szczerze polecam. Za kwotę jaką dysponujesz masz nowy sprzęt z kompletem osłon i jeszcze zostaje Ci na baterie lub akumulatorki.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.