tifoso Napisano 9 Maj 2013 Autor Napisano 9 Maj 2013 Witam, proszę o pomoc w zidentyfikowaniu formacji (stopni) żołnierzy ze zdjęcia. Szczególnie zależy mi na tym z lewej.
tifoso Napisano 9 Maj 2013 Autor Napisano 9 Maj 2013 Witam, proszę o pomoc w zidentyfikowaniu formacji (stopni) żołnierzy ze zdjęcia. Szczególnie zależy mi na tym z lewej.
Tomasz70 Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Ten z lewej - kapral piechoty z korpusówkami szkoły podoficerskiej piechoty na patkach.Zdjęcie wykonano mniej więcej w okresie 1921 - 1927, najprawdopodobniej tuż po awansie tego z lewej na kaprala (czyli pod zakończeniu edukacji w szkole podoficerskiej).Nie jestem z w stanie odszyfrować niestety naszywki z rękawa - ona by dużo powiedziała o specjalności, ale wydaje się, że to kompania ckm-ów.Ten z prawej też kapral.
mietek Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Czy ktos wie moze jakie sa to pasy?Wygladaja jak wczesne polskie/brytyjskie, ale bez hakow szabli i zaczepow na zabe i koalicyjke.
tifoso Napisano 9 Maj 2013 Autor Napisano 9 Maj 2013 Dzięki, niestety to jedyne zdjęcie, więc lepszego ujęcia naszywek nie mam.
tifoso Napisano 9 Maj 2013 Autor Napisano 9 Maj 2013 A naszywka cekaemistów nie miała 5 luf? Bo na powiększeniu więcej niż 3 nie mogę się doliczyć...
bjar_1 Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 5 nabojów nie luf, na focie tak się zawinęła, że są trzy.
Sōji Okita Napisano 11 Maj 2013 Napisano 11 Maj 2013 Ten z lewej mógł być instruktorem na szkole podoficerskiej. Naszywka na rękawie typowa; Bardzo dobry celowniczy ckm"
Pytanie
tifoso
Witam, proszę o pomoc w zidentyfikowaniu formacji (stopni) żołnierzy ze zdjęcia. Szczególnie zależy mi na tym z lewej.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.