Skocz do zawartości
  • 0

Głowica pocisku

hitmen155

Pytanie

Napisano

Jest to prawdopodobnie głowica pocisku. Wysokość 12 cm i szerokość 4 cm. w środku jest gwintowana, szerokość otworu około 2 cm . Na dole znajduje się metalowa objemka, na której widać bardzo drobne paski.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Osoba ktora stwiedziła ze pocisk jest bezpieczny opierała się na tym ze pociski takie składają się w większosci z metalu który miał przebić pancerz. Wnętrze pocisku jest puste. Nie ma tam żadnych niebezpiecznych substancji czy materiałów. Według tej teorii przedmiot ten składa sie ( w chwili obecnej) wyłącznie z metalu.Pojawia sie jednak pytanie na ile to prawda. Postanowiłem poszperać w internecie i ze schematów wynika że tak jest lub ja ich nie rozumiem. Proszę o rzetelną odpowiedź bez złośliwości.
Napisano
Nie oceniajmy bracia(tudzież siostry) jeśli całości nie znamy!

Ja właściwie jestem tylko miłośnikiem, lecz broń boże i matko święta niczego niezidentyfikowanego do domostwa nie zabieram. Jeżeli widzę, że znalezisko ma cechy bojowe lub wygląda na mające cechy bojowe, to konsultuję się przed przeniesieniem z osobą bardziej adekwatną do oceny. Dlatego właśnie dopiero po takiej konsultacji decydujemy o losie przedmiotu.

Za rady jednak dzięki. ;)

To znalezisko na szczęście niebezpieczne nie jest, o czym wiedziałem zanim przeniosłem je w okolice zaludnione.
Napisano
Oczywistym jest,że zakładając ten wątek i wrzucając zdjęcie pocisku radośnie stojącego na biurku nie miałeś żadnego pojęcia jaki to typ i jaką ma budowę/zawartość.
W związku z powyższym,konsultacji udzieliła Ci najpewniej na skraju wsi koza domowa,która trącając pocisk racicą oznajmiła głośnym meczeniem,że choć nie jadalne to jednak bezpieczne.

Następnym razem gdy zechcesz się tłumaczyć,skonsultuj(nie z kozą)czy to co napisałeś na początku wątku ma jakiekolwiek powiązanie z wpisem na końcu.W inny przypadku ludzie mogą przestać traktować Cię poważnie.
Napisano
Nie wiedziałem jaki to typ pocisku, jaką ma nazwę etc ale to akurat nie jest potrzebne do stwierdzenia czy dane coś jest niebezpieczne czy nie.

Kóz nie pytam, raczej osób które są doświadczone i starsze o wiele.
Napisano

Jest to prawdopodobnie głowica pocisku. Wysokość 12 cm i szerokość 4 cm. w środku jest gwintowana, szerokość otworu około 2 cm . Na dole znajduje się metalowa objemka, na której widać bardzo drobne paski.

Napisano
Zabierasz do domu przedmiot o którym nie masz bladego pojęcia.Nie znasz jego budowy,nazwy,zasady działania..

Tylko czekać jak rozpyli w drobny mak.A najgorsze jest to że razem z Tobą mogą oberwać niewinni.

Pogratulować wyobraźni.
A ponoć licealiści to przyszłość narodu..

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 00:43 27-04-2013
Napisano
Pocisk wygląda na 45mm УБР-243.

Na dole znajduje się metalowa objemka, na której widać bardzo drobne paski"

Jest to miejsce w którym mocowany był czepiec balistyczny,którego brak.Jeśli widać w dnie gwintowany otwór to brak także zapalnika/smugacza,co czyni z tego bardzo niebezpieczny przedmiot w wypadku upadku na nogę.
W rzeczonym otworze nadal może się znajdować MW ,więc grzebanie niewskazane,a rady Hebdy wbij sobie do łba puki go jeszcze posiadasz.
Napisano
Nie ma zółtego(MW),nie ma problemu.Reszta to stalowy monolit -
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum26/0d5f6db0caa8.jpg

Jak nie masz 100% pewności to nie targaj do chałupy takich rzeczy,bo się na swoich teoriach możesz przejechać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie