Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecki opatrunek?

rwd

Pytanie

Napisano

Dostałem coś takiego z informacją, że to niemiecki opatrunek osobisty z okresu wojny. Wymiary ok. 10 x 6 cm. Czy to prawda? Czy to jest popularny czy rzadki?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostałem coś takiego z informacją, że to niemiecki opatrunek osobisty z okresu wojny. Wymiary ok. 10 x 6 cm. Czy to prawda? Czy to jest popularny czy rzadki?

Napisano
Dzięki. A czy można się jeszcze czegoś dowiedzieć na jakiejś stronie www. Intryguje mnie jak wyląda to co jest w środku, a szkoda mi go rozrywać.
Napisano
Kolego w środku jest standardowy pakiet opatrunkowy czyli bandaż gaza i agrafka, ogólnie nie ma typowych stron poświęconych wyposażeniu pierwszej pomocy ale może coś Ci to pomoże.

http://www.germanmilitaria.com/Heer/24Medical.html

P.S.
Wydaje mi się iż niteczka jest wymieniana na nową
Napisano
Dzięki. Generalnie wygląda nowo. Nieraz jeszcze się zdarzają stare fanty w dobrym stanie. Miałem kiedyś taką przygodę z wojennymi zapałkami. Facet na bazarze miał ich całą walizkę. Były jeszcze popakowane po 10 szt. Ludzie myśleli, że to współczesna robota, a tymczasem... były prawdziwe. Potwierdzili to starzy filumeniści.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie