orm26 Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2013 kto robi repliki browninga wz. 28 z instalacją LPG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 ech... zapomniane słowa ... witajcie, poproszę, będę zobowiązany, miło by było ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Bardzo wredna broń do budowy atrapy ...jeszcze nie widziałem prawidłowo zrobionej komory zamkowej w kopii tego rkm-u ...a producenci atrap ( a przynajmniej znaczaca wiekszosc), sądząc po ich wyrobach nie widzieli bronka w oryginale na żywo ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 Wpisz w google mksten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 O tym wlasnie mowie ;-) .......... i u mkstena jak widze zarowno w atrapie BAR-a jak i rkm-u wz 28, komora zamkowa oryginalną przypomina z daleka i po ciemku,to nie jest profil ze stali ciety z metra ( bo tak zazwyczaj wykonywane sa te atrapy ;-)) , tylko posiada ona charakterystyczne zaokraglenia ...najczesciej zrypany jest odcinek miedzy kolba a celownikiem, jest dokladnie płaski a powinien byc niemal połokragły, podobnie w okolicach gdzie jest do komory wkrecona lufa, górne krawedzie pudelka komory zamkowej nie zalamuja sie pod katem prostym tylko przechodza w formie łuków, dolna krawedz komory zamkowej tez jest zle wyprofilowana, brak przelacznika ognia i blokady umozliwiajacej demontaz zamka, dzwignia przeładowywania wraz z jej prowadnica jest nieco za nisko ( na tyle nisko ze nie zmiesci sie przelcznik ognia). Prosze robie obejrzec fotki oryginałów, rozumiem ze atrapa na prawo do uproszczen, zwiazanych z produkcja, ale bez przesady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 Zależy co się chce mieć, i za jakie pieniądze na razie nikt lepiej tego nie robi, przynajmniej na taką skale i ogólnie dostepnie, a te koszmarki co trafiają się na allegro to z daleka i po ciemku nawet nie przypominają wz 28... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm26 Napisano 11 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2013 z owym Panem mieliśmy przyjemność współpracować niestety ze sprawy nie wywiązał się jak należy. Dlatego jemu już dziękujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 11 Kwiecień 2013 Share Napisano 11 Kwiecień 2013 Wyrób nie mkstena, też są mankamenty - ale dzięki wam wiem co mam poprawić (tylko proszę mi później w samozachwyty nie wpadać!:)Jednak myślę że jest lepsze niż te słynne wyroby z allegro bo po ciemku przypomina bronka. Waga - też porównywalna (nei pamiętam dokładnie ale koło 10kg)Pozdr,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 12 Kwiecień 2013 Share Napisano 12 Kwiecień 2013 Makul tu masz zblizenie komory zamkowej rkm-u systemu Browninga, tu jest akurat belgijski Mle 30 , ale poza wygladem przycisku blokady umozliwiajaca demontaz zamka praktycznie nie rozni sie ona od polskiego ronka",.... nawet celownik jest taki jak w rkm-ie wz 28 ( w BAR-ze był inny) ..inna spraw ze stugebna plotka głosi jakoby Belgowie sie inspirowali przy opracowywaniu FM Mle 30 zmianami wprowadzonymi w rkm-ie wz 28 w stosunku do pierwowzoru czyli BAR-a ...a jak bylo naprawde tego pewnie nie wie już nikt.Rzuc okiem na krągosci" ;-) tej komory zamkowej ..... to nie jest kanciak jaki sie zazwyczaj widzi w atrapach tej broni, widac wyraznie gdzie sa płaszczyny a gdzie sa zaokraglenia krawedzi i to nawet dość znaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 13 Kwiecień 2013 Share Napisano 13 Kwiecień 2013 http://www.dobroni.pl/fotka,replika-rkm-browning-wz1928pl,33127 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 13 Kwiecień 2013 Share Napisano 13 Kwiecień 2013 Fotka destrukta komory zamkowej z rkmu Browninga, widok z góry (fota z kolekcji znajomego) .....nadal twierdzisz ze kopia z podanego przez Ciebie linku jest poprawnie wykonana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 Nie twierdzę że jest do konca poprawna. Jedynie twierdzę ,że Do tej pory nie widziałem nic lepszego, link wkleiłem,żeby każdy zainteresowany sam zobaczył i ocenił o czym mówimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.