grubsonik911 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Witam SerdecznieProszę o pomoc w identyfikacji tegoż zapalnika.Szukam także informacji oraz ilustracji ukazujących budowę tej wydmuszki.Pozdrawiam
Voucur Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Wprawdzie koledze grubsonikowi podałem już informacje co do tego modelu zapalnika na priv (na innym forum), tutaj dodam jedynie, że zapalnik ten, wbrew obiegowym opiniom, nie jest ani z bakelitu ani ebonitu. Literka T" oznacza Trolitul, handlową nazwę polistyrenu stosowaną przez koncern Dynamit-Nobel AG.
grubsonik911 Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Jeżeli to ten sam co mój i tak wygląda denko to jest niebezpieczny według mnie , nie widzę tam żadnych śladów by był on zużyty .Pozdrawiam
grubsonik911 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Witam SerdecznieProszę o pomoc w identyfikacji tegoż zapalnika.Szukam także informacji oraz ilustracji ukazujących budowę tej wydmuszki.Pozdrawiam
abcd Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Tu 5 cm http://wiki.wwiionline.com/mediawiki/images/a/a2/Granatwerfer36shells.jpg przy większych gabarytach miał wkładkę redukcyjną
grubsonik911 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Dziękuję :) To już coś , A co do modelu to szukając po sygnaturach gr ZT nic nie mogę znaleźć , czy nie ma o nim nigdzie informacji ? nawet ilustracji jak jest zbudowany nie mogę znaleźć w googlach :(
Question
grubsonik911
Witam Serdecznie
Proszę o pomoc w identyfikacji tegoż zapalnika.
Szukam także informacji oraz ilustracji ukazujących budowę tej wydmuszki.
Pozdrawiam
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.