dyr.Dymalla Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Napisano 2 Kwiecień 2013 Na zdjęciu zamieściłem pochwę od bagnetu mausera (ta wyżej)dla porównania. Wyraźnie widać różnicę w długości i szerokości. Dł.pochwy do id. to 24cm., szerokość w najszerszym miejscu 37mm.
dyr.Dymalla Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Napisano 9 Kwiecień 2013 Nie liczyłem na cuda jeżeli chodzi o siekierkę,ale paru fachowców od bagnetów zagląda na to forum.Moja ciekawość raczej się zwiększyła w tym momencie bo; albo fant jest na tyle popularny, że żenujące jest zajmowanie się nim,albo jest wybitnie nietypowy. Do tego jeszcze zagadkowe pytanie Einherjera: czy mam nokie 3310?
alex_2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 pytanie kolegi o model telefonu to byl zart w kierunku jakosci zdjęc:):)
dyr.Dymalla Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Napisano 2 Kwiecień 2013 Na zdjęciu zamieściłem pochwę od bagnetu mausera (ta wyżej)dla porównania. Wyraźnie widać różnicę w długości i szerokości. Dł.pochwy do id. to 24cm., szerokość w najszerszym miejscu 37mm.
dyr.Dymalla Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Napisano 2 Kwiecień 2013 Tak samo, ta po prawej to pochwa do id.
dyr.Dymalla Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Napisano 2 Kwiecień 2013 Dla porównania wielkości standardowa zapalniczka.
dyr.Dymalla Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Napisano 2 Kwiecień 2013 Dodam jeszcze, że właściciel siekierki posiadał jeszcze bagnet z piłą na grzbiecie głowni stąd pomysł, że był saperem.
zukuri Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 Stawiam na niemiecki kordzik NPEA.Pozdrawiam, Piotr.
zukuri Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 http://sammler.ru/index.php?showtopic=52138Pozdrawiam, Piotr
Pytanie
dyr.Dymalla
Na zdjęciu zamieściłem pochwę od bagnetu mausera (ta wyżej)dla porównania. Wyraźnie widać różnicę w długości i szerokości. Dł.pochwy do id. to 24cm., szerokość w najszerszym miejscu 37mm.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.