niechludow Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 Może ktoś ma zdjęcia współczesnych klamer noszonych przez Polskich marynarzy, oficerów, żołnierzy... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brombi Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 ...nie ma za co... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabol1944 Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Jeśli chodzi o wojska lądowe to wygląda tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabol1944 Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Tu zdaję się współczesna w wersji galowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catadero Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Nosiłem taką klamrę do ubioru polowego-wówczas był tylko pas skórzany z klamrą. Do wyjściowego zakładało się pod bluzę do spodni ten sam. Na służbę zakładało się ten sam pas na bluzę.Potem wprowadzono polowe mundury moro i parciane pasy.C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brombi Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Aktualnie obowiązują 4 wzory ,szeroki parciany jak dwa posty powyżej tyle że czarny z kotwicą i MW,do spodni munduru ćwiczebnego też parciany czarny połowę węższy ze złotą klamerką z kotwicą i MW,do spodni munduru wyjściowego czarny skórzany ze złotą klamerką z kotwicą i MW oraz marynarski skórzany ze złotą klamerką jak ze zdjęcia powyżej.Jak chcesz to po świętach wrzucę fotki chyba że Ktoś mnie uprzedzi pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
brombi Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 w kolejności jak pisałem ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brombi Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 2.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brombi Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brombi Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 4...to wszystkie obowiązujące obecnie wzory fotki z neta z marynarskim pozdrowieniem ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
niechludow
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.