epitojatek Posted March 25, 2013 Author Share Posted March 25, 2013 Czy z okolic Piaseczna i Tarczyna jest ktoś na forum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
epitojatek Posted April 6, 2013 Author Share Posted April 6, 2013 Ok. Źle zadałem pytanie. Szukam chętnych na wspólne poszukiwania z okolic Piaseczna, lub trochę informacji czego w naszej ziemi można się spodziewać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebo_sek Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Można znaleźć monety, pierwszowojenne pierdółki bez szałów. Ale trzeba poszukać na mapach w książkach. Ja miejscówki sobie załatwiam od dawna (zgody) więc niestety będę egoistą :) Ale powodzenia. na każdym polu coś wpadnie - raczej lepsze niż gorsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_2013 Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Ja bywam w tych okolicach, miedzy tarczynem a piasecznem nie wiem jak wy ale poza kopiejkami nic:) a jak z innymi monetkami, wychodzi cos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
epitojatek Posted May 3, 2013 Author Share Posted May 3, 2013 Wręcz przeciwnie Ja nie znajduję kopiejek. Jest trochę przedmiotów z okresu I rozbioru,powstania styczniowego(monety austriackie, guziki, odznaki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebo_sek Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Jak nie znajdujesz kopiejek to słabo szukasz. Oczywiście są starsze rzeczy. Powstanie styczniowe to mamy tu dwie miejscówki - jedną znalazłem ostatnio i nikogo tam wcześniej nie było to wiem na pewno. Druga nie wiem gdzie. Jest to teren zasiedlany od dawna i trudno tu o pole na którym nic nie ma. A kopiejki są w ilościach hurtowych. Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epitojatek Posted May 5, 2013 Author Share Posted May 5, 2013 Czy słabo? Trudno powiedzieć. Może mam szczęście ich nie spotykać. Na razie na swoje znaleziska nie nażekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epitojatek Posted May 28, 2013 Author Share Posted May 28, 2013 sebo_sk może nie bedziesz egoistą i dasz jakąś podpowiedź. w zamian ja dam swoja lokalizację. Co Ty na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanJensen Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Był podobny wątek, dużo osób z okolicy:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=707390#1539973Spis też mówi, że chętnych nie brakuje : )Niestety nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murgrabia84 Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 ma ktoś może ochotę wyskoczyć na wspólne kopanko w najbliższych dniach w okolice Piaseczna? Może łykend? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanJensen Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Aj widzisz przegapiłem, że ktoś pisał. Pisz na priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebmor Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Chodzę po lasach Chojnowskich wychodzi trochę łusek i innych rzeczy monetki też się trafiają Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlotooka Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Znajduje się super przedmioty,tylko trzeba cierpliwosci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaculo Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 np. takie, http://www.kurierpoludniowy.pl/czytaj-online.php?arch=176 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebmor Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 Witam chodzę po lasach w okolicach Piaseczna trafiają się łuski guziki monetki ale generalnie trzeba się nachodzić żeby coś znalezć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mietka Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Wiesz gdzie jest tzw guzikowo, jak trafisz kawalek dziewiczego terenu to rece od kopania bola Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz666 Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Ja chętnie połażę, po okolicy, gdyż tu mieszkam :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.