ktos451 Napisano 15 Marzec 2013 Autor Share Napisano 15 Marzec 2013 Witam, dostałem ostatnio kilkanaście zdjęć mojego regionu - i zastanawiam się jaki samolot mógł je wykonać. Na zdjęciach jest data 1963 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 15 Marzec 2013 Autor Share Napisano 15 Marzec 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 15 Marzec 2013 Autor Share Napisano 15 Marzec 2013 Może lotnictwo i okolice to był by bardziej adekwatny dział - ale to, jak modowie wolą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 15 Marzec 2013 Share Napisano 15 Marzec 2013 Nie ma problemu,przenoszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 16 Marzec 2013 Share Napisano 16 Marzec 2013 Zdjęcia prawdopodobnie z samolotu aerofotgrametrycznego Ił 14 kiedy robiono zdjęcia całej polski . Samolot latał wzdłuż i wszerz naszego kraju pas za pasem pokrywając zdjęciami cały obszar naszego kraju. Są to najlepsze zdjęcia pod względem rozpoznawania i jakości oraz ostrości zdjęć . Googlowe satelitarne mapy naszego kraju mogą się przy nich schować. Miałem kiedyś okazję wejść i zobaczyć teren zamieszkiwania mojej rodziny to motyczkę i łopatę byłem w stanie bez problemu leżącą na ziemi rozpoznać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 16 Marzec 2013 Autor Share Napisano 16 Marzec 2013 Dzięki - zdjęcia rzeczywiście ładne, a wie ktoś gdzie mogę znaleźć takich więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 16 Marzec 2013 Autor Share Napisano 16 Marzec 2013 Mi najbardziej podoba się to, że bardzo ładnie widać na nich okopy (w '63 nie były jeszcze tak zasypane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.