maadin Napisano 6 Marzec 2013 Autor Napisano 6 Marzec 2013 Witam, dwa pytania.ZDJĘCIE NR 1- Czego symbolem był ten orzeł i z jakich lat pochodzi? ZDJĘCIE NR 2 i 3 - Miniaturka karabeli, coś więcej? Gdzie była przypinana?Z góry dzięki. Pozdrawiam
maadin Napisano 6 Marzec 2013 Autor Napisano 6 Marzec 2013 Witam, dwa pytania.ZDJĘCIE NR 1- Czego symbolem był ten orzeł i z jakich lat pochodzi? ZDJĘCIE NR 2 i 3 - Miniaturka karabeli, coś więcej? Gdzie była przypinana?Z góry dzięki. Pozdrawiam
remington Napisano 6 Marzec 2013 Napisano 6 Marzec 2013 Napisz jaki metal i jak druga strona. Płaska? Jakieś ślady mocowania?
maadin Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 W końcu mam orła i karabelę fizycznie w rękach, więc mogę coś więcej napisać.Orzeł to mosiężny odlew, precyzyjnie wykonany, co do skrzydła, to właśnie nie jest 'ciachnięte' ale celowo tak zwinięte. Poniżej wrzucam fotki w dobrej ostrości.Co do karabeli- również mosiężna. Pozdrawiam
Trooper85 Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Ale co mam rozwinąć? Że jest to odzwierciedlenie polskiej odznaki pilota to już chyba wiesz. A zdjęcie sugeruje, że ma ona gabaryty raczej nie przystające do odznaki noszonej na mundurze. Jakbyś podał choć przybliżone wymiary i sposób wykonania (odlew?) byłoby łatwiej coś powiedzieć.
Pytanie
maadin
ZDJĘCIE NR 1- Czego symbolem był ten orzeł i z jakich lat pochodzi?
ZDJĘCIE NR 2 i 3 - Miniaturka karabeli, coś więcej? Gdzie była przypinana?
Z góry dzięki. Pozdrawiam
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.