heardalis Napisano 25 Luty 2013 Autor Napisano 25 Luty 2013 Witam proszę o id, nie miałem nigdy do czynienia z takimi rzeczami lecz właściciel twierdzi że jest to austriacki lichtarz z IX wieku. Ewentualnie prosiłbym o wycenę.
patrolxx Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 SYNK odpada ,metal się świeci,może być srebro,z okresem to właściciel przesadził,szukaj bić a one wszystko powiedzą.
krzysiek9559 Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 Srebro lub cyna.... Potwirdzą srebro punce. A co do cynku to niemożliwe bo cynkowe są powłoki metalu .
krzysiek9559 Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 Przedmioty z cyny były już znane w wczesnym średniowieczu t.j. naczynia świeczniki itp a największy okres produkcji przedmiotów z cyny przypadał na okres XIV do XVI w. A co do srebra to za duże wżery w tym lichtarzu.
fuks_ag Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 Niespotykane nóżki, ale co mnie zastanawa to nie jest lane ale złożone.z.wielu elementów aż tak stare to chyba nie jest a skoro ma punce to raczej nie sredniowieczne tak mniejwięcej od xviii w górę
heardalis Napisano 25 Luty 2013 Autor Napisano 25 Luty 2013 Witam proszę o id, nie miałem nigdy do czynienia z takimi rzeczami lecz właściciel twierdzi że jest to austriacki lichtarz z IX wieku. Ewentualnie prosiłbym o wycenę.
patrolxx Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 Co to za metal,starsze raczej były cynkowe,szukaj od spodu punc.
Pytanie
heardalis
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.