Skocz do zawartości

Lubin (dolnośląskie) i okolice - pokazujcie co znaleźliście.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Miesiąc temu kupiłem mój pierwszy wykrywacz. Nie mogąc doczekać się wiosny skorzystałem z kilku ciepłych dni pod koniec stycznia i ruszyłem w okolice lubińskiego lotniska. Słyszałem że teren mocno przekopany ale chciałem sprawdzić jak działa mój nowy nabytek - Garrett ace 250.

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Znalazłem jeszcze dwie łuski jedna duża druga mała. Pokazujcie co wykopaliście, Lubin i okolice. Tom1975 na razie nie ma co widzisz przecież ile śniegu. Ale jak się ociepli możemy jakiś wypad razem zaplanować.

raptor48,jak chcesz łusek to jest ich tam(okolice lotniska) mnóstwo...stalówki w większośći,stan opłakany.
Uważaj na urwiłapki-zdarzają się.
Nie mogę pochwalić się znaleziskami bo....sam wiesz:-)
Zdrów

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Witam.
raptor48,jak widzisz niestety urwiłapy są...
Chcesz szukać Koźlice-Gola..polecam:-)
Sporo odłamków ale poza tym całkiem ciekawie:-)
Działo się sporo...i sporo zostało.
W lesie za Golą pod drzewem zostawiłem sporo gąsek do Teciaka,oprócz tego śruby,kawałki pancerza(dobrych kilkaset kg.),jeżeli złomiarze nie podźwignęli może znajdziesz:-)
Pozdro

MAJKI dzięki za informację na temat Koźlic i Goli. Z Twojego postu jakoś odnoszę wrażenie że Ty tam już nie szukasz. Zdaję sobie sprawę że nikt nie zdradzi swoich dobrych miejscówek ale ciekawy jestem w krórą stronę jeździsz. A co do tych łusek to jeżeli ich nie chcesz to ja bardzo chętnie. Może jakiś wspólny wypad by Cię zainteresował. Jak coś to daj znać. Pozdrawiam

Witam.
Za wypadami w teren tęskni mi się jak cholera!
Ale tak jak u Was-czasu brak:-((Nawet polowania odpuściłem:-((
Koźlice robiłem jakieś 4 lata temu,w zeszłym roku udało mi sięwyskoczyć" w teren kilka razy-obskakiwałem Lisiec.
I tak jak lotnisko-łuski,łuski,łuski...ale większe bo 20mm,do tego całe pociski,oprócz tego rozbite stanowisko Flaka(wnoszę po znaleziskach),i 2 rury panzerfaust.
Jakieś 3 lata temu wyskoczyłem na chwilę w lasy Złotoryi-szukałem w okopach.Teren podmokły więc łuski,saperki,2 hełmy stan agonalny.I było by oki gdyby nie stanowiska strzeleckie a w nich....poukładane F-1.Moja noga więcej tam nie postanie.
Pod Legnicą znalazłem łąkę a na niej TYSIĄCE-tak tysiące łusek mausa.Ja tego nie brałem ale kolega z Legnicy uzbierał prawie pełen 30kg worek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie