raptor48 Napisano 23 Luty 2013 Autor Share Napisano 23 Luty 2013 Witam.Miesiąc temu kupiłem mój pierwszy wykrywacz. Nie mogąc doczekać się wiosny skorzystałem z kilku ciepłych dni pod koniec stycznia i ruszyłem w okolice lubińskiego lotniska. Słyszałem że teren mocno przekopany ale chciałem sprawdzić jak działa mój nowy nabytek - Garrett ace 250. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 23 Luty 2013 Autor Share Napisano 23 Luty 2013 Od spodu jest otwór z gwintem. Na coś był nakręcany. Nie wiem na co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 23 Luty 2013 Autor Share Napisano 23 Luty 2013 To też z lotniska. Mosiężny kranik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 23 Luty 2013 Share Napisano 23 Luty 2013 ;)To zaczynaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1975 Napisano 23 Luty 2013 Share Napisano 23 Luty 2013 ruszam z toba daj znac,trzy lata na balkonie lezy musze go wreszcie odpalic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 24 Luty 2013 Autor Share Napisano 24 Luty 2013 Znalazłem jeszcze dwie łuski jedna duża druga mała. Pokazujcie co wykopaliście, Lubin i okolice. Tom1975 na razie nie ma co widzisz przecież ile śniegu. Ale jak się ociepli możemy jakiś wypad razem zaplanować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzllubin Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 Raptor48 jesli masz gg napisz do mnie ja z lubina nr 8552385 albo pisz na priva do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 1 Marzec 2013 Share Napisano 1 Marzec 2013 raptor48,jak chcesz łusek to jest ich tam(okolice lotniska) mnóstwo...stalówki w większośći,stan opłakany.Uważaj na urwiłapki-zdarzają się.Nie mogę pochwalić się znaleziskami bo....sam wiesz:-)Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 1 Marzec 2013 Share Napisano 1 Marzec 2013 I jeszcze podpowiadam:Lubiński Las:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzllubin Napisano 2 Marzec 2013 Share Napisano 2 Marzec 2013 Gdzie dokładnie ten lubinski las tam kolo tej byłej wioski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 5 Marzec 2013 Share Napisano 5 Marzec 2013 Tak proszę Pana:-)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 17 Marzec 2013 Autor Share Napisano 17 Marzec 2013 To dalej lotnisko. Mosiężne łuski 1937 i 1944 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 17 Marzec 2013 Autor Share Napisano 17 Marzec 2013 1937 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 18 Marzec 2013 Autor Share Napisano 18 Marzec 2013 A to również z lotniska. Średnica ok 180 mm długość ponad 50 cm. Oczywiście zostało w ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 18 Marzec 2013 Autor Share Napisano 18 Marzec 2013 Nie wiem jeszcze jak będę pracował w weekend, ale zamierzam skoczyć w okolice Koźlic - Goli. Czytałem że tam sporo się działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 27 Marzec 2013 Share Napisano 27 Marzec 2013 Witam.raptor48,jak widzisz niestety urwiłapy są...Chcesz szukać Koźlice-Gola..polecam:-)Sporo odłamków ale poza tym całkiem ciekawie:-)Działo się sporo...i sporo zostało.W lesie za Golą pod drzewem zostawiłem sporo gąsek do Teciaka,oprócz tego śruby,kawałki pancerza(dobrych kilkaset kg.),jeżeli złomiarze nie podźwignęli może znajdziesz:-)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 27 Marzec 2013 Share Napisano 27 Marzec 2013 raptor48,miałem gdzieś kilkaset łusek mosiężnych do mausa(z okolic lotniska).Jeżeli znajdę(oby żonka nie wywaliła) możesz je przygarnąć jeżeli jesteś zainteresowany.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 28 Marzec 2013 Autor Share Napisano 28 Marzec 2013 MAJKI dzięki za informację na temat Koźlic i Goli. Z Twojego postu jakoś odnoszę wrażenie że Ty tam już nie szukasz. Zdaję sobie sprawę że nikt nie zdradzi swoich dobrych miejscówek ale ciekawy jestem w krórą stronę jeździsz. A co do tych łusek to jeżeli ich nie chcesz to ja bardzo chętnie. Może jakiś wspólny wypad by Cię zainteresował. Jak coś to daj znać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sordyl10 Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 Witam a te kozlice i gola to jaka to gmina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzllubin Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 Lubin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 Czekam aż te śniegi zejdą...i żeby jeszcze jakiś wolny dzień od pracy się znalazł...gdzieś na pola, lasy się wyruszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 30 Marzec 2013 Autor Share Napisano 30 Marzec 2013 Ja też nie mogę się doczekać aż zima odpuści i od razu do lasu. Tylko ja jak michal1514 ciężko z wolnym. Ale jakoś się zorganizuję i wyrwę chociaż na dwie trzy godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Może po jakichś nocnych zmianach się wyskoczy lub coś...albo jakiś weekendzik - coś się wykombinuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 3 Kwiecień 2013 Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Witam.Za wypadami w teren tęskni mi się jak cholera!Ale tak jak u Was-czasu brak:-((Nawet polowania odpuściłem:-((Koźlice robiłem jakieś 4 lata temu,w zeszłym roku udało mi sięwyskoczyć" w teren kilka razy-obskakiwałem Lisiec.I tak jak lotnisko-łuski,łuski,łuski...ale większe bo 20mm,do tego całe pociski,oprócz tego rozbite stanowisko Flaka(wnoszę po znaleziskach),i 2 rury panzerfaust.Jakieś 3 lata temu wyskoczyłem na chwilę w lasy Złotoryi-szukałem w okopach.Teren podmokły więc łuski,saperki,2 hełmy stan agonalny.I było by oki gdyby nie stanowiska strzeleckie a w nich....poukładane F-1.Moja noga więcej tam nie postanie.Pod Legnicą znalazłem łąkę a na niej TYSIĄCE-tak tysiące łusek mausa.Ja tego nie brałem ale kolega z Legnicy uzbierał prawie pełen 30kg worek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzllubin Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.