Sylwester/Fidest Napisano 15 Luty 2013 Autor Napisano 15 Luty 2013 Masa 40-50 kg; Średnica 75cm; resztki zielonej farby; Składa się z trzech części.
ARQ Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Jak narazie kolego wniosłeś tyle że wstawiłeś link z google z grafikami ciężarówek i zdjęcie koła od ciężarówki z lat dwudziestych która w niczym nie przypomina obiektu dyskusji. Przeczytaj cały wątek a jak nie masz nic na poparcie swoich przypuszczeń to po prostu nie bierz udziału w dyskusji. Może niech sie też inni wypowiedzą na temat tego czy w jakimś stopniu pomagam i czy moje wypowiedzi tylko zaśmiecają wątek
sidi Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Jest taka zasada ogólnie przyjęta że osoby które nie mają pojęcia o temacie nie udzielają się w nim !Oświeć mnie po co wkleiłeś powyżej fotkę z sdkfz 10 ? oprócz idei nabijania sobie licznika ?
ARQ Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Przedstawiłem UC Mk1 a nie carden loyd carrier kolego ale widze że zgrywasz znawce
ARQ Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Koleżko jestem na tym forum od 2004 roku widzisz żebym miał nabity licznik? Nie mam ochoty z Toba kolego dyskutować bo narażie unosisz sie jak mała dziewczynka
sidi Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Jak byś miał trochę pojęcia kolego w temacie pojazdów pancernych to wiedział byś że wszystkie koła z serii pojazdów sdkfz 250 / 10 czy 251 mają koła tłoczone z blachy nie odlewane ! i jak byś sobie zdawał sprawę z rozmiarów UCMK1 doskonale byś wiedział że wszystkie koła w nim są znacznie mniejsze niż te w wątku ;-)
ARQ Napisano 19 Luty 2013 Napisano 19 Luty 2013 Tutaj się z Toba zgodzę, poza tym koło jest zbyt delikatnej konstrukcji jak na koło napędowe. Ewentualnie może to byc rodzaj zabezpieczenia do koła napędowego czy innego zapobiegające zsuwaniu sie liny czy gąsienicy, ale to tylko gdybanie"
ARQ Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 W takim celu aby przedstawić podobieństwo konstrukcj koła..i nie krzycz bo to nie targowica
ARQ Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Proszę zabłyśnij podaj mi wymiary kół srednice i przybliżoną wage, opis procesu technologicznego produkcji..masz szanse się wykazac a nie bic pianę nie wnosząc nic do wątku
sidi Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Problem jest w technologi wykonania tego koła z wątku ,chyba wyraźnie widzisz że są w nim otwory do mocowania dodatkowych elementów ( prawdopodobnie obręczy ) po jego obydwu stronach a takie patent nie był nigdy stosowany w odlewanym kole w pojazdach militarnych ( oprócz zębatek w kołach napędzających ale ktoś już to trafnie zauważył powyżej że to nie jest koło napędzające ! ) rozmiar tego koła eliminuje go z kół jezdnych wszelkiej wczesnej produkcji pojazdów gąsienicowy - mona je jedynie porównywać do koła napinającego ale w żadnym kole napinającym nie były mocowane dodatkowe obręcze w ten sposób!
ARQ Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Kolego ale przedstaw jakieś dowody na poparcie swoich słów, jakis link z wymiarami czy innymi informacjami które wykluczą element jako koło jezdne wszelkich pojazdów militarnych do roku 1945
ARQ Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Kolego jeżeli po obydwu stronach sa otwory do mocowania wg. Ciebie obreczy to koło od ciężarówki z lat 20 odpada. Zobacz ewolucje koła ciężarówki :)
Pytanie
Sylwester/Fidest
Masa 40-50 kg; Średnica 75cm; resztki zielonej farby; Składa się z trzech części.
103 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.