Skocz do zawartości

Moja i wasza I wojna światowa vol. III

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kolejna to już cały zestaw z wyprawy na pniaczku. Szybkie zejście w dół, przeskoczenie bystrego potoku i do samochodu. Kolejny raz magia Bieszczad zadziałała i oczarowała nas całkowicie!

• Odpowiedzi 315
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Nie płaczcie, że leżymy tak z dala od ludzi,
A burze już nam nieraz we znaki się dały –
Wszak słońce co dzień rano tu nas wcześniej budzi
I wcześniej okrywa purpurą swej chwały.

Napisano
Bardzo ciekawy opis, piękne fanty. Cóż dodać. Gratulacje snajper-s1. Widzę romantyk z Ciebie. Ale takie właśnie podejście do sprawy czyni ten fach jeszcze piękniejszym.
Napisano
Widzialem juz te odznake na konkurencyjnym forum regionu,w ktorym pozyskuje sie takie znaleziska. Juz raz mi cisnienie podniosla. Ech,przepiekna... Magia tego regionu jest niesamowita. Gratuluje i pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Panie kolego motylanoga przemierz tą swoją odznakę i podaj jak możesz wymiary bo nasz wspólny kolega mówi mi że ta moja jest mniejsza od Twojej .Pozdr.
Napisano
Jacek - przede wszystkim - gratulacje. Podobno pułkowe odznaki Lejb-gwardii nie wychodzą przesadnie często. Co do mojej - zdobi już gablotkę ale pomierzyłem ją przez szybę i wychodzi na to, że rozpiętość ramion wynosi około 34mm.

Nasz wspólny kolega widział tę odznakę 2 lata temu przez 30 sekund więc mógł źle zarejestrować jej rozmiary :) Poza tym nie słyszałem, żeby były jakieś inne wielkości tej odznaki. Jakby co, to masz link (niestety po rosyjsku):

http://regiment.ru/reg/I/C/3/1.htm

Moja jest 4 bateria 49 numer żołnierza. Podczepię się pod pytanie emesa: północne Mazowsze/Warmińsko-Mazurskie, czy gdzieś bliżej Warszawy?
Pozdrawiam
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie