Skocz do zawartości
  • 0

skrzynka

przemo12

Pytanie

Napisano

witam. Dziś w piwnicy wpadła mi taka skrzynka w ręce.Możecie podpowiedzieć po czym ona jest.Napisy ze skrzynki:
145 B-32ESt 7958 21(w owalu)
84szt
Opak Hermet 5/7 SW 3/58 36(w okręgu)
Jest jeszcze coś na wzór flagi (widać na załączonym zdjęciu) tylko że czarno-czerwona.Żółtego tam raczej nie ma.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam. Dziś w piwnicy wpadła mi taka skrzynka w ręce.Możecie podpowiedzieć po czym ona jest.Napisy ze skrzynki:
145 B-32ESt 7958 21(w owalu)
84szt
Opak Hermet 5/7 SW 3/58 36(w okręgu)
Jest jeszcze coś na wzór flagi (widać na załączonym zdjęciu) tylko że czarno-czerwona.Żółtego tam raczej nie ma.

Napisano
myślałem że coś bardziej niemieckiego ponieważ mojej żony dziadkowie byli wywiezieni do Hasagu (do Niemiec) a w ich domu stacjonowali oficerowie niemieccy (luftwaffe).
Napisano
no to nie daleko miała bo ja też ze Skarżyska. Można określić rok produkcji bo babcia pracowała przed wojna na Mesko a w czasie wojny w Hasagu(jeszcze nóż i łyżkę sygnowane, przywiezione stamtąd mam w domu).
Napisano
jest jeszcze jedna. wymiary takie jak ta wyżej tylko zapinanie inne.Napisy na niej:
7,62 pist ŁM A019 343{w owalu}
454
2520szt B45 14/52 26(w owalu)
Napisano
na razie te skrzynki służą za pojemnik na śrubki, podkładki itp. zresztą tak jak kordzik luftwaffe który obi" jako zwykły nóż.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie